Milletvekilleri yaptıkları açıklamada: “Ülkemizi temsil edecek geleceğin olimpiyat ve dünya şampiyonlarının yetişeceği spor tesislerimizin sporcularımıza, gençlerimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyoruz”dediler.

Milletvekili Ergun ve Gültekin; ‘’Niğde’mizin elzem konularından biri de stadımızın yetersiz olmasıydı. Her maça gidişimizde hemşerilerimiz stadyumun yetersiz olduğunu dile getiriyorlardı. Bizlerde hemşerilerimizin daha konforlu bir şekilde müsabakaları izlemeleri ve takımlarımızın daha iyi şartlarda müsabakalar yapması için Ankara’da yoğun çalışmalar yaptık. Çalışmalarımızın neticesinde Stadımızın modernizasyonunun ihale ve yapım süreci ile ilgili bütçenin karşılanmasını Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’ne dâhil ettirdik. Sayın Bakanımız da bütçe görüşmelerinde stadımızın modernizasyon işleminin 2020 yılında ihale ve yapım sürecinin başlanacağının müjdesini vermişti. Ayrıca 14 Milyon TL maliyeti olan 2500 kişilik modern Niğde Kapalı Spor Salonumuzu da çok yakın bir zamanda hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızca; Niğde Stadyumumuza altında 4 adet modern bireysel antrenman salonlarının olacağı, çevresinde atletizm pisti, gece aydınlatma sistemleri ve on bin 500 kişilik yeni betonarme tribün yapılması ve mevcut doğal çimin yenilenmesi, ayrıca dağcılık ve kış turizmi merkezi olan Demirkazık tesislerine içerisinde hakem odası, duşlu soyunma odaları, yedek kulübe odası, wc, personel odası, gözlemci odasından oluşan doğal çim saha yapımı, bakım ve onarımı, olimpik yüzme havuzunun kazan değişimi olmak üzere toplam 27,6 Milyon TL değerindeki projelerimiz onaylandı.

Şehrimize yaptığımız spor yatırımları ile geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi ve çocuklarımızı spora yönlendirerek daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek için çalışıyoruz. Yapılan bu yatırımlarla genç neslimizin sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak sporun birçok branşına yönlendirilmesini hedeflemekteyiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde sporun gelişmesi, gençlerimizin daha sağlıklı şartlarda spor yapabilmeleri için desteklerimizi ve yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu yatırımların Niğde’mize kazandırılmasında Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem KASAPOĞLU ve emeği geçenlere Niğdeli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz.” dediler.

Editör: TE Bilişim