Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Önümüzdeki dönemde Bucakçayır mevkiinde 15 bin kişilik yeni bir stadyumun Niğde'ye kazandırılmasıyla ilgili ilk adımlarımızı attık, girişimlerimizi gerçekleştirdik" dedi.

 

Niğde Belediyesinin kurumlar ve sivil toplum kuruluşları arısında bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Futbol Turnuvası başladı.

 

30 takımın katıldığı turnuvanın açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan spora önem verdiklerini ifade etti.

 

Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar dileyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Bu etkinliğe katılanların en küçüğünden en büyüğüne kadar herkesi tebrik ediyorum. Spora verilen önemin bir göstergesini sizler bize yaşatıyorsunuz. Biz de bu nokta da doğru bir işlem yaptığımızı ve istikametimizin de doğru olduğunun anlaşılması bakımından, bu katılım bize güç veriyor. Spor günümüzde özellikle de futbol pahalı bir iş. Niğde Belediye Spor'u 3. lige, bir profesyonel lige çıkartabilmek için 4 yıldır bir gayret ortaya koyduk. Takımımız geçen sene bir şansızlık yaşayarak bir golle bir üst lige çıkmayı kaçırdı. Ama bu sene geçen yıla oranla daha zordu. Niğde Belediye Spor, zor olanı başardı ve profesyonel lige Niğde'mizin bir takımı çıkmış oldu" dedi.

Küçük illerin tanıtılmasında spor önemli bir araç

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Türkiye ortalamasına baktığımız zaman bizim gibi küçük illerin tanıtılmasına spor önemli bir araç oluyor. Türkiye'ye ilimizin tanıtılması bakımından sporu önemli buluyorum. Bu bakımdan bunların tümünü göz önünde bulundurarak spora son yıllarda desteğimizi artırarak devam ettirdik. Şimdi 3. lige çıkmış bir takım var elimizde. Takımla ilgili çalışmaları ve sporcu araştırmasını takım yöneticilerimiz teknik hocamızla birlikte futbolcularla görüşmeleri sürdürüyorlar. İyi bir takım çıkartmak için Niğde Belediye Spor yönetimi ve hocamız gayret içerisindeler. Önümüzdeki yıl daha güzel bir futbol Niğdelilere seyrettirmenin amacı ve gayreti içerisindeler" şeklinde konuştu.

Alt yapıya önem vermeliyiz

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Belediye olarak bu günden daha fazla alt yapıya önem vermemiz lazım. Tüm Niğdeliler olarak alt yapıya önem vermemiz lazım ki Niğde Belediye Spor'u daha üst liglere çıkartmak ve çıkarttığımız liglerde de yerini muhafaza edebilmek önemli bir etken. Alt yapıya önem verirsek, Niğde'nin evladını burada yetiştirir Niğde Belediye Spor'u futbolcu ihraç eder hale getirirsek, Niğde Belediye Spor birinci ligi bile görebilir. Ama futbolcu yetiştirmeye önem vermezsek, hep transferlerle, tüm gelirleri transferlere harcarsak bulunduğumuz yerde bile kalmamız mümkün olmayabilir, geçmişte olduğu gibi. Alt yapıyla ilgili Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzle beraber Niğde Belediyesi el ele vererek yapılması gereken ne ise bunu yapmamızın gerekliliğini ve burada çocuklarımızı futbola kazandırıp yetiştirip, takımımızda Türkiye'ye tanıtıp, hem buradan takımımıza gelir elde etmek hem de takımımızı daha üst liglere taşıma imkanı buluruz diye düşünüyorum" dedi.

Deplasmanda 6-7 bin taraftarımızı görmek farklı bir duygu

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Takımımıza bu dönemde tüm Niğdeliler destek verecek inşallah. Niğde Belediye Spor'un Mersin'de oynadığı son maçında o sahada 6-7 bin seyircinin orada o maçı izlemesi başta Niğde Valimizi, Milletvekillerimizi, diğer bürokratlarımızı ve bizi onurlandırdı. Gururlandırdı. Farklı bir duygu. Çok insana böyle duygular nasip olmaz. Bu duyguyu yaşamak bize nasip oldu. Hem Şanlıurfa'da, hem de Mersin'de oynanan her iki maçta da güzel bir duygu yaşadık. Bu duyguları yaşatanlara teşekkür ediyorum. Takıma destek veren tüm Niğdelilere ve taraftarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yeni stadyumun ilk adımlarını attık

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bundan sonraki süreçte imkanı olan tüm Niğdelilerin maddi manevi Niğde Belediye Spor takımımızdan desteğini esirgememelerini, Niğdeliler adına dile getiriyorum. Önümüzdeki dönemde Bucakçayır mevkiinde 15 bin kişilik yeni bir stadyumun Niğde'ye kazandırılmasıyla ilgili ilk adımlarımızı attık, girişimlerimizi gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanımız ya da Müsteşarının gelmesiyle beraber stadyum ile ilgili daha somut projeleri ortaya koyarak önümüzdeki dönem için Niğde'mize yeni bir stadyumun kazandırılmasını sağlayacağız" dedi.

Turnuvaya katılan takımlara başarılar dileyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Hak eden şampiyon olsun. Turnuvaya katılan kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın başlama vuruşuyla start alan turnuvaya katılan takımlar şu şekilde;

A GRUBU: Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Niğde Emniyet Müdürlüğü, Baro Başkanlığı, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü

B GRUBU: Milli Eğitim Müdürlüğü B Takımı, Milli Eğitim Müdürlüğü A Takımı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

C GRUBU:  Niğde Belediyesi, Niğde Üniversitesi, Adliye-Denetim Serbestlik, Devlet Hastanesi

D GRUBU: Sosyal Güvenlik Kurumu, Tarım Açık Ceza Evi, Niğde İl Özel İdaresi

E GRUBU: Kapalı Ceza Evi, Halk Sağlığı, Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü

F GRUBU: Azatlılılar Derneği, Altınçağ Derneği, Saruhan Zihinsel Engelliler Derneği, YURTAY Derneği,

G GRUBU: Kemerhisarlılar Derneği, Melendizliler Derneği, Çamardılılar Derneği, Kapadokya Doğalgaz

H GRUBU: DİTAŞ AŞ, Terziler Odası, Şehit Aileleri Derneği, Hayat Hastanesi


Editör: TE Bilişim