Niğde Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisini ziyaret eden protokol üyeleri Niğde’nin ilk yüzme havuzu hakkında bilgi aldılar.
 
Gençlerin yüzme konusunda sundukları gösteriyi Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Niğde Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Şener, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, belediye ve il genel meclis üyelerinin yanı sıra kurum amirleri izledi.

Niğde’nin daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için spor, sağlık, eğitim ve kültür tesisleri gibi sosyal donatı alanlarını hayata geçiren Niğde Belediyesi, Niğde’nin ilk yüzme havuzunu hizmete sundu.
 
Yüzme havuzunun hizmete girmesi konusunda açıklamada bulunan Niğde Valisi Alim Barut; “Yüzme Havuzu Niğde’mize, gençlerimize hayırlı olsun. Bu yüzme havuzunu biz İl Özel İdaresi olarak yaptırdık, il sınırları içerisinde olduğu için ve işletmesi konusunda daha rahat çalışılacağı için bir protokolle belediyemize devrettik. Bu yüzme havuzunu belediyemiz işletecek. Tabiî ki burada belediye olarak da, il özel idaresi olarak da amacımız Niğdelilerin hizmet alsıdır. Sayın Başbakanımızda Niğde ziyaretinde toplu açılışta burayı açmıştı. Bizim burayı ziyaret amacımız gençlerimizin yüzme havuzundan istifadesi ile ilgili durumu görmekti” dedi.
 
Yüzme havuzunun Niğde’ye hayırlı olmasını dileyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “ Yüzme Havuzunu protokol çerçevesinde il özel idaresinden devraldık. İşletmesini Niğde Belediyesi olarak üstlendik. Başbakanımızın Niğde ziyaretinde buranın açılışını gerçekleştirmiş idik. Suyu dezenfekteli ısıtma sistemi olan soğutmalı yarı olimpik bir yüzme havuzu. Burada çocuklarımız ve yetişkinler için yüzme kursları da verilecek. Tüm Niğdeli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Valimize ve İl Özel İdaresine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim