Niğde’de hemen hemen aynı tarihlerde iki yüzme havuzu açıldı. İlk önce Niğde Belediyesine ait Yüzme Havuzu, daha sonra da Niğde Bor arasında bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne ait Olimpik yüzme havuzu. Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı ile geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir sohbet toplantısında da Kemerhisar’a yüzme havuzu yapılacağı müjdesini vermişti.

 

Her iki spor tesisinin de Niğde için ne kadar ihtiyaç olduğu anlaşıldı. Yüzme Spor Salonları dolup taşıyor. Yüzme Sporu Orta Anadolu şehri olan Niğde ve Bor İlçesinde bu kavurucu Ağustos sıcaklarında çok uygun bir spor olarak görünüyor.

 

Niğde’de yüzme sporu ile ilgilenen o kadar çok kişi var ki, yaşlısından çocuklara kadar yüzlerce kişi çeşitli peryotlarda bu yüzme havuzlarında spor yapıyor. Aralarından muhakkak birkaç başarılı sporcu çıkacağı belirtiliyor.

 

Niğde’de yüzme bilmeyenler için hiç sorun yok… Zaman zaman açılan erişkin ve çocuk yüzme kursları ile kısa zamanda yüzmeyi teknik açıdan öğrenmek mümkün.  Her iki salonda da bir çok bayan ve bay yüzme antrenörü ve cankurtaranlar görev yapıyor.

 

FELÇLİ GAZİ  YÜZME ÖĞRENİYOR

 

Geçtiğimiz gün Niğde Belediyesi Yüzme Havuzunda farklı bir yüzme dersine şahit olduk.

 

Güneydoğu Gazilerinden  ve belden aşağısı felçli olan Fuat Baş isimli gazimizin yüzme dersini izledik. Yüzmek için hiçbir engelin olmadığını gösteriyordu Gazi Fuat Baş. Yüzme Antrenörü Ercan Urasoğlu’dan  yüzme kursu alanın öğrenme çabası görülmeye değerdi.

 

Niğde Belediyesine ait Yüzme Havuzunda Yüzme Antrenörü Ercan Urasoğlu’ndan yüzme dersi alan Güneydoğu Gazisi Fuat Baş’ın kısa zamanda yüzmeyi öğreneceği ve rahatsızlığı için de olumlu etki yapacağı öğrenildi.

Haber: Selim GÖKEL


 

Editör: TE Bilişim