Niğde’de badminton antrenörü olarak görev yapan ve aynı zamanda badminton federasyonunda Milli Takım antrenörü  olan Mehmet Turaç, Niğde bölgesinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Göreve geldiği günden itibaren azim ve kararlılıkla milli takıma sporcu yetiştirmek, Niğde bölgesinde yetenekli sporcuları tespit edip onları müsabaka seviyesine çıkarmak olduğunu dile getirdi. Şu ana kadar 6 ilkokulda 7 - 9 yaş arası öğrenciler arasından seçme yapıp  60’ a yakın badminton sporunu yapan sporcu potansiyeline ulaşmıştır.  Atalarımızın güzel bir sözüyle vurgu yapmak isterim.“ Ağaç yaş iken eğilir“ tabi ki kart ağaç eğilmez. Amaç öğrencileri  küçük yaş gruptan  alıp temel teknik basamaklamaları daha iyi yerleştirerek daha üst çıtalara çıkarmak olduğunu söyledi.

 

 

Badminton antrenörü Mehmet Turaç sporcu ailelerine de seslenerek çocuklarımızın   keşfedilmeyi  bekleyen yeteneklerini   beden eğitimi  öğretmenleri ve antrenör arkadaşlardan bilgi alarak hangi branşa eğilimi fazlaysa o branş antrenörlerle temas kurulmasını tavsiye ederim. Turaç İlimizde sporun gelişmesinde bizlere emeğini esirgemeyen başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN, Badminton federasyonumuza ve Beden Eğitimi Öğretmenlerimize teşekkür ederim dedi.






Editör: TE Bilişim