11-13 Nisan 2013 tarihleri arasında Adana’da K.A.P Yol Bisikleti yarışmasına Niğde Bisiklet takımı 3 sporcu ile katıldı.

 

Kulüpler arası puanlı yol bisikleti yarışı hakkında bilgi veren Bisiklet antrenörü Özcan Kodaz; BisikletcimizYasemin Can  yarışmada rakiplerine atak çekerek aradaki farkı 1 km açıp, yarışmanın bitimine son  5 km. mesafe kala  şampiyonluğu garanti etmiş durumda ilerlerken su istasyonunda görevli (yarışmacılara su uzatılan nokta ) jandarmanın sporcumuzun önüne aniden çıkmasına bağlı sporcumuz jandarmaya çarparak düştü. Dizinden kolundan ve sırtından yaralanan sporcumuzu ambulans’da hızlı bir şekilde pansumanı yapılarak yarışmaya geri döndürmüş bulunmamıza rağmen rakip takımlardan 3 sporcu sporcumuzun önüne geçmiş bulundu. Sporcumuz büyük bir azim ile öndekileri yakalayarak finişe kadar geldi ama sporcumuz vücudundaki yaralardan ötürü finişte çok etkili olamayarak 4.oldu ve 30 puan aldı. Sporcumuz vücudundaki yaralardan dolayı 2. etapta da finish’te 5. olan sporcumuz Türkiye genel klasmanında 13.lükten 6.lığa yerleşerek milli takıma gitmeyi garanti etti.   

 

                   

Yasemin Can ise yol yarışında rakiplerinin karbon fiber’den oluşan 5 kğ. bisiklet ile yarıştıklarını  kendisinin ise aliminyum’dan oluşan 13 kğ.lık Ağırlıktaki bisiklet ile yarıştığını  dolayısıyla  rakiplerimin bisikleti  ile bisikletimin arasında 8 kğ. gibi çok büyük bir fark bulunmasına rağmen yarışı 4.lükle tamamladım. Rakiplerimin binmiş olduğu özellikte bir bisiklete sahip olmam halinde beni kimse geçemez tek rakibim F 16 diyebilirim diye konuşan Yasemin Can bize maddi açıdan destek verilmesi halinde ilimize daha bir çok başarıların gelebileceğinin altını çizdi.


Editör: TE Bilişim