Niğde Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencileri İl Müdürü TURHAN ile proje söyleşi yapma fırsatı buldular.



TUBİTAK’IN başlatmış olduğu proje ile pilot okullar seçiliyor ve her okulda 1 proje yapılması öngörülüyor. Bu okullardan biri olan Niğde Anadolu İmam hatip lisesi öğrencileri İl Müdürü Harun TURHAN’I ziyaret ederek söyleşi yapma imkânı buldular.

 

 İmam Hatip Anadolu Lisesinin de yer aldığı projede öğrenciler beden eğitimi dersinde Niğde ‘de Sporu Nasıl Geliştirebiliriz? sorusu üzerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yolunu tuttular. Öğrencilerin hazırlamış oldukları sorular çerçevesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN’I tanıma yakından tanıma fırsatı elde ettiler.

 

Öğrenciler İl müdürü TURHAN’A hazırlamış oldukları soruları sunarken üzerinde en çok durdukları soru ise Niğde ‘de Spor’un daha iyi yerlere gelebilmesi için neler önerirsiniz? oldu. İl Müdürü TURHAN:Sivil Toplum Kuruluşlarının spora ve sporcuya sahip çıkması ,kendi reklamlarını spora yönlendirerek,hem kendileri sporla ilgilenmiş olup, hem de kentle bütünleşmiş olurlar dedi.Spor herkes için obeziteyle mücadele,yaşam boyu spor ve sağlıklı nesiller gibi projelerin tabana yayılması hem sporu hem de sporcuyu güçlendirecektir.bu konuda sivil toplum kuruluşlarının desteği 1.plandadır diyerek sporun ve sporcuya olan desteğin önemini vurguladı.Öğrenciler röportaj sonrası İl Müdürü Harun TURHAN ‘A teşekkürlerini sunarken il müdürü Turhan bu röportaj dan çok keyif aldığını dile getirdi.


 

Editör: TE Bilişim