Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmayla farklı engelli gruplarına ait çocuklar yüzme havuzunda bir araya gelerek özgürlüğe kulaç atıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca 7 yıl önce Niğde’de yaptırılan olimpik yüzme havuzunda bedensel ve zihinsel engelli çocuklar, korkularını aşıp, yüzme öğreniyorlar

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce yüzme antrenörü, spor psikoloğu ve fizyoterapist eşliğinde eğitim verilen 20 çocuk, Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Sümeyye Boyacı gibi başarılı olmak istiyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü yaptığı açıklamada, olimpik yüzme havuzunda ücretsiz olarak engelli çocuklara yüzme eğitimi vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.
özel çocuklara yüzmeyi öğrettiklerini belirten Ötgünlü, "Burada özel çocuklara, özel eğitim veriliyor. Aslında sadece yüzmeyi öğrenmediler aynı zamanda onlar için çok güzel bir aktivite de oldu. Bu özel çocuklar, çok güzel bir eğitim süresinden geçtiler. Buradaki asıl amacımız hem fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak hem de sosyal uyum sürecini hızlandırmak." dedi.
Kentteki ulaştıkları bütün özel çocukların bu hizmetten yararlanmalarını istediklerini ifade eden Ötgünlü şunları kaydetti: "Ailelerden çok olumlu tepkilerle karşılaşıyoruz. Yüzme kursuna gelmeden önce engelli kardeşlerimizin içine kapalı, kendini ifade edemeyen, öz güvenlerinin genelde düşük olduğunu yani sosyal uyum sürecinde çok sıkıntı yaşadıklarını söylüyorlardı. Yüzme kursuna gelen öğrencilerin büyük bir değişiklik yaşadıklarını biz de aileler de fark etti. En Büyük Engel Sevgisizliktir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim