Niğde’de Bocce sporu Antrenörler M.Mustafa İlçin ve Gamze Çelikkıran tarafından uzun bir uğraş sonucu yaklaşık 1 ay önce başlatıldı. İlk olarak 5 Şubat Şehir stadyumunda Petank sahası 10 gün önce hazır hale getirdiklerini ve Petank branşıyla antrenmanlarına başladıklarını ifade eden İlçin 05–08 Temmuz 2012 Eskişehir’de yapılacak Türkiye Petank şampiyonasına sporcularımızı hazırlayarak Niğde’yi İlk defa Bocce branşında temsil edeceklerini belirtti. Şampiyona hazırlıklarına bir an önce başlayabilmek için Petank sahasının yapımını hızlandırmak amacıyla kendilerinin de yapım çalışmalarına katılıp büyük emek verdiklerini söyledi. Ayrıca her yaşta kişinin Bocce’yi  kolayca yapabileceğini ve yapanların çok zevk aldığını dile getirdi. En az çocuklar kadar yetişkin insanlardan da bu spora ilginin olduğunu,  zaman zaman antrenmanlara yetişkin insanların gelip bilgi alarak bu sporu yaptıklarını, son antrenmana da Niğde Belediyespor yöneticilerinin katılarak bocce sporunu yaptıklarını söyledi.

       İlk yarışmamız olan Türkiye Petank şampiyonasında iyi bir sonuç elde etmek istediklerini ve bunun için sporculara yoğun bir antrenman programı uyguladıklarını ifade eden Bocce antrenörü M.M İlçin Türkiye şampiyonasında ilk üçe girerek iyi bir başlangıç yapmayı hedeflediklerini söyledi. Eskişehir Türkiye Petank Şampiyonasın’da Antrenörler Gamze Çelikkıran ve M.Mustafa İçlin, Sporcular Hakan Oruç, Zeliha Kösedağ, Onur Taşdemir, Mustafa Esen ve Ruhi Aslan’nın Niğde’yi ilk olarak temsil edeceklerini söyledi.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan ve Spor Şube Müdürü Ali Dibek Bocce sporcularını 5 Şubat Şehir stadyumundaki antrenman sahasında ziyaret ederek bocce sporu yaptılar, Antrenör ve sporcularımıza şampiyona öncesi moral verip başarı temennisinde bulundular. 


Editör: TE Bilişim