Niğde’de ilk defa düzenlenen ve 22 sporcunun katılımıyla Zeki Bilardo Spor Akademisinde gerçekleşen 10 top bilardo il şampiyonası final müsabakalarıyla sona erdi. Yapılan final müsabakasında birinci Ayhan Avşar olurken ikinciliği Muzaffer Dursun üçüncülüğü ise Sezer Tuncer ve Mahsun Aytekin paylaştı.

Niğde’de 3 gün devam eden ve ilimizde ilk kez düzenlenen 10 top bilardo il şampiyonası Zeki Bilardo Spor Akademisinde oynanan final müsabakasıyla sona erdi. 22 sporcunun katılımıyla oynanan 3 gün boyunca 43 müsabakanın yapıldığı Şampiyonanın 1’si Ayhan Avşar olurken 2’inciliği Muzaffer Dursun ve 3’üncülüğünü de Sezer Tuncer ve Mahsun Aytekin paylaştı. Müsabakaların ardından kupa töreni gerçekleştirildi. Müsabakalarda mücadele eden en genç sporcu, Faik Şahenk Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Yusuf Kahraman oldu.

Ödül töreninde konuşan Bilardo il temsilcisi B. Bülent Soyuak; " Zeki Bilardo işletmecisi Erol Karahancer’e bizleri 3 gün boyunca misafir ettiği için Niğde Bilardo camiası adına teşekkür ederim. Bilardodaki sayı kombinasyonları insana olaylara farklı açılardan bakma becerisi kazandırır. Öte yandan oyuncu hiçbir vuruşu bilmese bile bir plan dahilinde vuruşunu yapar. Doğru vuruş yapamasa bile özeleştirisini yapar. Zaten insan kendini eleştirmediği sürece gelişemez de. Bilardo insanı geliştirmeye iten bir spordur. Entelektüel bir yapısı vardır, çünkü insanı düşünmeye sevk eder. Hayatınızda hobi olarak yer almasına müsaade etmeniz gereken sporlardan birisidir. Önemli olan bilardo oynayarak kupalar kazanmanız değil, gelişiminizi devam ettirmenizdir. Başka sporlarla da bunu destekleyebilirsiniz. Yüzerek vücudunuzu zinde tutabildiğiniz gibi bilardo oynayarak da zihninizi geliştirebilirsiniz" dedi.

Öte yandan ailelere de seslenen Soyuak, ailelerin çocuklarını mutlaka bilardoyla tanıştırmalarını tavsiye etti. "Bilardo, sanal uyuşturucu diye tabir edilen bilgisayar ve cep telefonu bağımlılığının 1 numaralı panzehridir" dedi.

Editör: TE Bilişim