İlimizin güzide kulüplerinden olan Niğde Veteranlar Spor Kulübü, yıl boyunca düzenledikleri turnuvalar ile, hem Niğde’de hem farklı illerde yapmış oldukları müsabakalar ve organizasyonlar ile İlimizin tanıtımında büyük rol oynarken, bütün bunların yanında katılacakları Orta Anadolu Masterler ligine de sıkı bir şekilde hazırlanmaktalar.

Haber: Muharrem Temel - Nigdespor.net


 Futbol Veteranları olarak Amatör ya da profesyonel şekilde futbol ve spor alışkanlıklarını devam ettiren futbol emekçileri, geçtiğimiz günlerde Genel Kurulunu Niğde Tyana otelde gerçekleştirdi. 








Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız basın sözcüsü ve takımın kalecilerinden Emrah Ragıp Çalgın şunları ifade  etti:

"Niğde Veteranlar  Spor Kulübü olarak her şeyden önce fair play içerisinde  örnek  davranışlar göstererek spor  ve  futbol  alışkanlıklarını  devam ettiren ve ettirmek isteyen kişilerden oluşan güçlü  bir  ekibiz. Ekibimizde çok değişik mesleklerden çok çeşitli kesimlerden farklı arkadaşlar bulunmakta, ancak  herkesi  bir araya getiren ve  bütünleştiren olgu her şeyden önce spor ve   futbol. Kulüp Yöneticilerinin de futbol oynadığı  birlik ve beraberliğin üst düzeyde olduğu bir  oluşum. Bunun yanında tek amacın  futbol oynamak olmadığı sosyal ve toplumsal amaçlı pek çok  organisazsyon ve projeye imza amış olan sosyal amaçlı çalışmaları  ihmal etmeyen bir camia. Niğde  Veteranlar Spor Kulübü bu sezon  ilimizi  temsilen ORTA  ANADOLU MASTERLER ligine katılacak  olup tüm hazırlıklarını bu doğrultuda devam ettirmektedir. Şubat ayı içerisinde  başlayacak olan  lige  katılım yüksek, ilgi büyüktür. Farklı illerin takımlarında 1. Liglerde  top oynamış  olan pek  çok  eski oyuncu vardır ve pek çok kesimin desteğini arkasına alarak büyük önem vererek lige azırlanmaktadırlar. Bizlerde bu  açıdan  birlik beraberliğimizi  en üst  düzeyde tutarak  çalışmalarımızı Antrenörlerimiz ve teknik direktörlerimiz olan Ahmet Buğdaycı, Can Doğan ve Serkan Tanrıbuydu eşliğinde sıkı bir şekilde devam ettirmekteyiz. Umarım ki bu ligde başarılı olacağız." dedi. 
 

Niğde Veteranlar Spor Kulübü Başkanı Lütfi Yılmaz, Veteranlar Spor Kulübü’nün Türkiye’de lider bir kulüp olmayı başardığını söyledi.
Kulübün 2008 Mart ayında aktif futbol bırakmış kişileri bir araya getirerek maç yapmalarını sağlamak amacıyla kurulduğunu vurgulayan Yılmaz, aradan geçen 7 yılda profesyonel bir kulüp olarak adından söz ettirdiğini kaydetti.

TÜRKİYE GENELİNDE CAMİADA  LİDERLİK YAPAN KULÜPLER  ARASINDAYIZ

Kulübün 7 yılını değerlendiren Yılmaz:  “Gecen 7 yılda büyük takım olma yolunda olan Niğde Veteranlara ilk kurulduğu yıllarda bu
 kadar yoğun organizasyonların içine gireceğini tahmin etmiyordu. Amacı aktif futbol bırakmış kişileri bir araya getirerek maç yapmalarını sağlamaktı. Ama bu böyle olmadı sporun her alanında olunması gerektiğini ve Niğde de Veteranlar bu  bilinciyle 7 yıldır ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Kulübümüz Niğde’de köklü kulüpler arasında yerini alında 7 yılda güreş kickboks, atletizm, voleybol, basketbol, masa tenisi, hentbol branşların da faaliyetlerine hız kesmeden devam etti.350 yakın sporcusu 25 üyesiyle büyük bir aile olundu.Bu  sebeple son olarak Genel bir  toplantı  yaparak 2014 senesini değerlendırdik ve 2015’deki hedeflerımızı ortaya koyduk" dedi.


















Editör: TE Bilişim