Niğde Valisi Âlim Barut Niğde merkez, Bor İlçesi, Kemerhisar ve Edikli beldelerinde yapımı devam eden spor tesislerinde incelemede bulundu.
 
Niğde Valisi Âlim Barut 13.04.2011 Çarşamba günü yatırımı devam eden spor tesislerini yerinde inceleyerek Müteahhit ve sorumlu kişilerden bilgi aldı.
 
 Vali Âlim Barut’a İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan eşlik etti.
 
 
5 Şubat antrenman sahasının drenajlı sentetik çim ve atletizm pisti inşaatıyla başladığı spor tesisi incelemelerini Edikli Spor salonu, Kemerhisar spor salonu, Biathlon spor tesisi ve Olimpik yüzme havuzu ile noktaladı.
 
Vali Âlim Barut yapılan spor tesislerinin bazılarını önümüzdeki günlerde bazılarının ise yıl içerisinde bitirileceğini ve yapılan tesislerin inşaallah açılışlarını hep birlikte yaparız temennisinde bulunarak hayırlı olmasını diledi.
 
          Ayrıca inşaatı devam eden Kemerhisar spor salonu, Biathlon tesisi ve Yüzme havuzu tesis incelemelerine Bor İlçe kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim Ünal, Bor Emniyet Müdürü Hayrettin Yıldızlı ve Bor ilçe komutanları eşlik ettiler.
 
          Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ise yatırımı devam eden spor tesisleriyle ilgili altyapı çalışmalarını büyük ölçüde çözeceklerini belirterek, Niğde gençliğinin ve spor camiasının hizmetine sunacaklarını söyledi. Kaplan; Bundan sonraki işin ise antrenörler ve beden eğitimi öğretmenlerinin üstün çalışmaları neticesinde sporcu yetiştirerek, İlimizi ve Ülkemizi ulusal ve uluslar arası arenada temsil etmek olduğunu ifade ederek, çeşitli spor dallarında milli takımlara kırk sporcu çağrıldığını, 2010–2011 sezonunda ilimizi federasyonların deplasmanlı liglerinde 13 spor kulübünün temsil ettiğini ve en son 1 Nisan 2011’de Biathlon’da balkan şampiyonu Ahmet Üstantaş’ı örnek göstererek şampiyon sporcuların yeni yapılacak spor tesisleriyle çoğalacağını söyledi.
 


Editör: TE Bilişim