Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile bir mesaj  yayınladı.

 

Vali Necmeddin Kılıç mesajında;  Öğrenme ve öğretme sürecinde en önemli görevi yerine getiren Öğretmenler Dünyanın en kutsal mesleğini icra etmektedirler. Öğretmenlik bu yönüyle, sabır, özveri ve emek isteyen saygın mesleklerin başında gelmektedir.

 

Öğretmenler, çocuklarımızın topluma faydalı bir birey olarak yetiştirilmesinde önemli bir rolü üstlenmekte ve bedeli hiçbir değerle ölçülemeyecek kadar ulvi bir görevi icra etmektedirler. Tarih boyunca, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri Öğretmenlerimiz toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır.

           

Bizlerden geleceği devralacak olan yavrularımızı iyiye, güzele, doğruya, gerçeğe ve bilime ulaştıracak yol ve yöntemleri öğreten ve onları sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ederler.     


Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm Öğretmenlerimizi şükran ve minnet duygularıyla anar, tüm Öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutlar; sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim”dedi.

 

Editör: TE Bilişim