Niğde U12 Cup’ta şampiyon, finalde Fenerbahçe'yi 2-0 yenen Altınordu oldu. Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Niğde Anadolu FK tarafından organize edilen iki günlük turnuvaya 12 ekip katıldı. Niğde 5 Şubat Stadı’nda ilk gün grup eleme maçları oynandı. Maçlar sonucunda ise gruplarını ilk iki sırada bitiren ekipler belli oldu. Fenerbahçe, Galatasaray, Altınordu ve Gençlerbirliği takımları, yarı finali biletini elde etti. Yarı finalde normal süresi golsüz sona eren maçta Galatasaray’ı penaltılarla 5-4 yenen Fenerbahçe final biletini aldı. Altınordu ise Gençlerbirliği karşısında sahadan 3-1’lik skorla galip ayrılarak finale yükselen bir diğer takım oldu. Niğde 5 Şubat Stadı’ndaki final karşılaşması saat 13.45’te başladı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 bitti, Altınordu ikinci yarıda Faruk Karayakalı ve Enes Aydemir’in golleriyle maçı 2-0 kazandı ve turnuvanın ilk şampiyonu olarak tarihe geçti. Altınordu’yu kupasını Niğde Valisi Yılmaz Şimşek takdim etti. Turnuvada ikinciliği alan Fenerbahçe’ye kupasını Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, üçüncü Galatasaray’a ise kupasını Niğde Milletvekili Selim Gültekin verdi. Turnuvayı Sivasspor 5., Ankaragücü 6., Konyaspor 7., Osmanlıspor 8., Yeni Malatyaspor 9., Gazişehir Gaziantep FK, 10., Adana Demirspor 11. ve Niğde Anadolu FK ise 12. bitirdi.

EN İYİ OYUNCU ENES AYDEMİR

Niğde U12 Cup’ta “En İyi Oyuncu” ödülünü Altınordulu Enes Aydemir, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’den, “Gol Kralı” ödülünü Sivassporlu Barış Nazlı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü’den, “En İyi Kaleci” ödülünü Adana Demirsporlu Deniz Eren Dönmezer, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den aldı.

FAIR-PLAY ÖDÜLÜ ERDOĞAN'IN

Ankaragücü-Sivasspor maçı 0-0 devam ederken Sivasspor bitime kısa bir süre kala 1-0 öne geçti. Ancak Sivasspor Antrenörü Emre Erdoğan, hakemin yanına giderek pozisyonda ofsayt olduğunu iddia etti. Bunun üzerine karşılaşmanın hakemi golü geçersiz saydı. Turnuva Organizasyon Komitesi, bu gelişme üzerine Sivasspor U12 Antrenörü Erdoğan’a Fair-Play Özel Ödülü verdi. Ödülü, ünlü spor spikeri Okay Karacan takdim etti.

Editör: TE Bilişim