Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Niğde Anadolu FK tarafından ortaklaşa düzenlenen dev organizasyonda Fenerbahçe, Galatasaray, Altınordu ve Niğde Anadolu FK’nın yanı sıra 8 kulübünde katıldığı Niğde U12 Cup turnuvası 5 Şubat Şehir stadında başladı.

Niğde 5 Şubat Şehir stadında başlayan Niğde U12 CUP maçlarında, Fenerbahçe, Galatasaray, Altınordu, Niğde Anadolu FK, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Gazişehir, Konyaspor, Malatyaspor, Sivasspor, Osmanlıspor ve Adana Demirspor kulüplerinin 12 yaş altı ekipleri mücadele etti.

Niğde 5 Şubat şehir stadında başlayan etkinliği Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ak Parti Milletvekili Selim Gültekin, Gençlik Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, il Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde Anadolu FK Kulüp Başkanı Mehmet Özkan, Demirgrup Sivas Spor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Konyaspor Teknik direktörü Aykut Kocaman, eski futbolculardan ve teknik direktörlerden Ertuğrul Sağlam, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaklaşık 12 spor kulübünün katıldığı U12 CUP turnuvasının açılışında konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “ bu önemli organizasyonu ilimize kazandıran Altınordu spor kulüp başkanı Mehmet Özkan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bilindiği gibi görevi geldiğimizde başlattığımız bir proje vardı Marka Şehir Projesi. ilimizde futbol anlamında yeni bir heyecan ve yeni bir motivasyon başladı. Temel amacımız ve temel hedefimiz ise futbolu tabana yaymak futbolda alt yapıyı güçlendirmek ve genç yetenekleri keşfederek Türk futboluna kazandırmaktır. Bu amaç doğrultusunda bu projeyi de hayata geçirdik. Bunlardan bir tanesi de sağlıklı çocuk projesiydi. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi ve her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durması anlamında bir takım çalışmalar başlattık. Yine çocuklarımızı futbolla buluşturması anlamında çocuk tribününü hayata geçirdik. Bu projenin en temel ayağı ise Niğde’de bir futbol okulu açılmasıydı. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz organizasyonla tüm bu projelerin meyvelerini görüyoruz. Hedefimiz ise genç yetenekleri yetiştirip Türk futboluna armağan etmektir. Burada yetişen bu çocuklarımız kısa sürede bizlerin gururu olacaklar, hem de önemli Türk ve Dünya takımlarında top koşturacaklar” dedi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise; “ Bu büyük organizasyonun devamı için bizde elimizden geleni yapacağız. Genç arkadaşlarımız çok şanslılar ve çok güzel bir dönemi yaşıyorlar. Çünkü onlara sahip çıkan bir aileleri var ve ama en önemlisi sporu ve sporcuyu seven bir Cumhurbaşkanları var. Spor demek sağlık demek, kardeşlik demek, birlik ve beraberlik demektir. İlimizde böyle büyük bir organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Niğde Gençlik Spor İl müdürü İlker Ötgünlü; “ 12 kulübün katımıyla gerçekleştirilen CUP 12 turnuvasının ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Altınordu Kulüp Başkanı Mehmet Özkan, “ Türkiye futbolun gelişimi ve futbolun tabana yayılması ve eğitimli futbolun ülkemizde yaygınlaşması için çalışıyoruz. Artık ülkemizde futbolcunun eğitilmesi için bir öncü kulüp olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Niğde’de çok güzel şeyler yapıyoruz ve yapacağız. Bizim birinci sloganımız İyi Birey, İyi vatandaş ve İyi Sporcudur. Bu sloganımızla çalışmalara devam ediyoruz” diye konuştu.

Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, Demirgrup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Eski Futbolculardan Ertuğrul Sağlam ise; turnuvanın hayırlı olması temennisinde bulundular. Burada bir futbol bayramının olduğunu ve Türkiye’de futbol ile ilgilenen kime sorarsanız sorun futbolun en önemli sorunu alt yapıdır derler. Bu sorunla ile ilgili bir çözüm üretmek için kimse bir çaba göstermiyor. Bu turnuvanın hayırlı olması dilediler.

Editör: TE Bilişim