Niğde ODTÜ Koleji basketbolda da iki ayrı kategoride Niğde Şampiyonu oldu ve İlimizi temsil edecek. 

 

Niğde ODTÜ Koleji, basketbolda 2013 yılına fırtına gibi girdi. Geçtiğimiz hafta küçük erkek basketbol okullar arası müsabakalarda Niğde şampiyonu olan ODTÜ Koleji, bir hafta öncesinde de yıldız erkek basketbol kulüpler arası müsabakalarda birinci olmuştu. Böylece ODTÜ Koleji  basketbol takımları bir hafta arayla iki ayrı kategoride şampiyon olmayı başararak bölge grup maçlarında Niğde’yi temsil etme hakkı elde etti.

  

 Okul Müdürü Aydın Akbaş konu ile ilgili açıklamasında: “2013 yılının henüz başında basketbolda peş peşe iki şampiyonluk elde ettik. I. dönemin sonunda başlayan ve 16 Şubat’ta sona eren kulüpler arası Yıldız Erkek Basketbol müsabakalarında takımımız 8 maçın tamamını kazanarak Niğde Birincisi oldu ve Osmaniye’de düzenlenecek olan bölge grup maçlarında Niğde’yi temsil etme hakkı elde etti. II. dönemin başında başlayan ve geçen hafta sona eren okullar arası küçük erkek basketbol turnuvasında yine tüm maçlarını kazanan takımımız Niğde Şampiyonu olarak bölge maçlarına gitmeye hak kazandı. Böylece bir hafta arayla basketbolda iki farklı düzeyde şampiyonluğu elde ettik.

  

Geçtiğimiz yıl da basketbolda iki kategoride şampiyon olmuştuk. Niğde’de yapılan bölge grup maçlarında grup birinciliği elde ederek Niğde’den Türkiye genelinde düzenlenen yarıfinallere Niğde’den katılan ilk takım olmuştuk. Bu yıl da Osmaniye’de yapılacak olan bölge grup maçlarından çıkmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz başarıyı daha da yukarıya taşımak için çalışıyoruz.

  

Basketbolda elde ettiğimiz başarı istikrarlı çalışmaların bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Uzun vadeli ve planlı çalışmanın sonunda üç yıldır peş peşe şampiyonluğu elde etmiş olduk. Elbette başarı bizi sevindirmiştir. Ancak bizi daha çok mutlu eden öğrencilerimizin fair play ruhuyla, sporcu duruşuyla, rakibine saygılı, örnek davranışlarıyla öne çıkan bireyler olarak yetişmiş olmalarıdır. Bizim için şampiyonluktan daha önemlisi budur. Bu başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, her iki takımımızın bölge grup maçlarında başarılarını sürdürmelerini diliyorum.”dedi.











 

Editör: TE Bilişim