Niğde Valiliğince  yürürlüğe konulan “Köylerimiz Şehir Olacak Projesi”nin alt bileşenleri çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda 2015 yılı ile birlikte 29 köy daha modern spor tesislerine kavuşuyor. 2013 yılında planlamaları yapılarak 2014 yılında ilk kazmanın vurulduğu basketbol-voleybol sahaları için çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi. 


Niğde Valliğinden yapılan açıklamada;  
Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatında vazgeçilmez olan spor aktiviteleri büyük önem arz etmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bu ihtiyacının karşılamanın bilincinde olan Valiliğimiz , çocuk ve gençlerimizin daha sağlıklı ve düzenli spor yapabilmeleri, geleceğe sporla daha güvenli bakabilmeleri,  okul ve ev hayatının dışında da iletişim becerilerini geliştirerek sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlayabilmek amacıyla her köyümüze basketbol ve voleybol sahaları yapımı planlanmış olup, planlamalar doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir"denildi. 

Açıklamanın devamında;  
Proje kapsamında 2014 yılında 885.624 TL yaklaşık maliyetli 14 adet Basketbol-Voleybol Sahası tesisi yapılarak köylünün hizmetine sunulurken;  

2015 yılı içerisinde Merkez İlçe köylerimize 9 adet,

Altunhisar İlçemize 3 adet,

Bor İlçe köylerimize 5 adet, 

Çamardı İlçe köylerimize 3 adet,

Çiftlik İlçe köylerimize 5 adet,

 

Ulukışla İlçe köylerimize 4 adet olmak üzere toplam da 29 adet basketbol ve voleybol sahası yapım işi ihale edilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir. Yapımı devam eden sahalarla birlikte ilimiz genelinde iki yıl içinde toplam 43 basketbol-voleybol sahası köylümüzün hizmetine sunulacaktır.

 Yapılan bu çalışmalar temelde daha yaşanabilir köyler üst amacına hizmet edecektir. Köylümüzün şehir imkânlarına benzer nitelikteki imkânları köylünün ayağına götürülerek, yaşam standardının yükselmesi hedeflenmektedir"denildi. 

Editör: TE Bilişim