Niğde Valiliği İl Özel İdare Sekreterliği tarafından Niğde’nin köylerine yapılan spor tesisleri ile ilgili açıklama yaptı.

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada; Valiliğimizce yürürlüğe konulan “Köylerimiz Şehir Olsun Projesi” nin alt bileşeni olarak köylerde açık hava spor aletleri yapımı çalışmalarına 2014 yılında başlamış olup, 2015 yılında da bu konuda çalışmalar devam etmiştir.

Açık hava spor aletleri ile halkımız, evinden çok uzak mesafeler gitmeden, spor yapabilmek için maddi bir bedel ödemeden, temiz havada, doğal ortamda rahatça sporunu yapabilecek, bunun yanı sıra spor yaparken kurdukları diyaloglarla sosyalleşme konusunda da kendilerine katkı vermesi planlanmıştır.

 

Proje kapsamında 2014 yılında 114.375 TL yaklaşık maliyetli 9 proje hayata geçirilmiş ve halkımızın hizmetine sunulmuştur.

 

2014 yılında Niğde Merkez İlçeye Bağlı şu köylere açık hava spor aletleri yapılmıştır: Fertek, Koyunlu, Çayırlı, Dikilitaş, Kayırlı, Gösterli, Uluağaç, Güllüce ve Yeşilburç köyleri.

 

2015 yılında da bu alandaki çalışmalar devam etmiştir. 2015 yılında;


Niğde Merkez İlçesinde; Ovacık, Hacıbeyli, Dikilitaş Köyleri ve Karaatlı ve Hacıabdullah Kasabası,



Bor İlçesinde; Seslikaya, Kızılca, Havuzlu, Badak, Postallı, Balcı, Bereke, Emen, Halaç, Tepeköy Köyü ve Çukurkuyu  Kasabası,

Çamardı İlçesinde; Burç, Bademdere, Demirkazık ve Yelatan Köyleri,

Çiftlik İlçesinde; Çardak, Kula ve Şeyhler Köyleri

 

Ulukışla İlçesinde; Beyağıl, Darboğaz, Yeniyıldız, Çiftehan, Porsuk, Emirler, Altay, Hüsniye ve Tekneçukur Köylerinde Açık Hava Spor Aletleri Yapım işleri tamamlanarak, halkımızın hizmetine sunulmuştur”denildi. 

Editör: TE Bilişim