Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Keten Çimen bölgesine yapılması planlanan kayak merkezinin hizmete girdiğinde, İç Anadolu'nun ikinci Erciyes'i olmasını ümit ettiklerini ve Niğde’yi kış sporları ve Kayak sporu açısından bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Niğde'de kış sporlarını harekete geçirerek ili kayak merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Vali Şimşek, “ Niğde'de kış sporlarını harekete geçirerek Niğde'yi kış sporları ve kayak merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Niğde dağcılık anlamında ülke genelinde sayılı dağcılık merkezlerinden bir tanesi olduğunu belirten Şimşek; “ Niğde dağcılık anlamında ülkemizde ve dünyada sayılı dağcılık merkezlerinden bir tanesidir. Demirkazık bölgemizde dağcılık sporuna yönelik il özel idaremiz tarafından yaptırılmış iki adet otelin bulunmakta olduğunu belirtti.

Dağcılık sporunun devamı olarak kayak sporunun da Niğde’de geliştirmek amacıyla iki adet projeyi gerçekleştirmek üzere yola çıktıklarını söyleyen Vali Şimşek; “ ilimizde dağcılık sporunun yanı sıra kayak sporunu da geliştirmek amacıyla iki adet projeyi gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Bunlardan bir tanesi keten çimen kayak merkezidir. Bu keten çimen kayak merkezini yapacağımız yer ilimize 15 kilometre mesafede, Niğde çiftlik karayolu üzerinde bulunmaktadır. Öte yandan burası il merkezine yakın bir mesafede olup kayak sporu potansiyeline sahip bir yer. Keten çimen kayak merkezinin birinci etap ihalesini Mayıs ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Ayrıca Bolkarlar kış ve doğa sporları merkezini de önümüzdeki mayıs ayı içerisinde ihaleye çıkartacağız. İnşallah kısa sürede bitirerek Niğde'mize kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Keten Çimen kayak merkezi projesinin ilk etabını Mayıs ayı içerisinde ihaleye çıkartılacağını ifade eden Şimşek; “ Niğde'yi kış sporları ve özellikle kayak sporu açısından da bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu amaç doğrultusunda il özel idaremiz tarafından bir proje başlattık ve şuanda bu projemiz tamamlanmış durumda ve dediğimiz gibi mayıs ayında ihale edeceğiz. u projemizin adı Keten Çimen kayak merkezi projesi. Projemiz 980 metrelik bir teleferik hattını içeriyor. yine amatör sporcular için 150 metre yürüyen bant ve günübirlik tesislerden oluşan bir proje. ilimiz ekonomisine ve ilimiz tanıtımına büyük katkılar sağlayacağımız bu proje inşallah bu yıl sonu itibariyle tamamlanmış olacak ve halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.

Editör: TE Bilişim