Niğde İşitme Engelli Güreşçiler Türkiye Şampiyonasından 5 Madalya çıkardı.

 

26-27 Ocak 2013 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta yapılan İşitme Engelliler Türkiye Güreş Şampiyonasına katılan güreşçilerimiz büyük bir performans göstererek 5 madalya alarak İlimize döndüler. Büyüklerde 74. Kğ. Kadir Kuş ve 58 Kğ.da Yıldızlar kategorisinde Mustafa Baki hem grekoromen hem de Serbest Türkiye şampiyonu olurken 69 Kğ. Yıldızlar grekoromende Veysel Akkaya Türkiye 3., Büyükler 55.Kğ. da Mustafa Arıkan 3. Oldu.

 

Birçok Türkiye derecesi olan Kadir Kuş 03-09 Eylül 2012 tarihleri arasında Bulgaristan’da yapılan dünya şampiyonasında da 66 Kğ. da Dünya 2. olarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Başarısını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’la paylaşan Kadir Kuş ve antrenörleri İlhan Kacur ve Yılmaz Kurt çalışmalarının devam ettiğini belirterek öte yandan bu yıl içerisinde Bulgaristan’ın Sofya şehrinde yapılacak olan Olimpiyat yarışlarına da katılma hakkı elde ettiğini ifade eden Kadir Kuş’un Ulusal başarılarının yanı sıra Uluslar arası düzeyde de başarılarının devam ettiğini ve destek verilmesi halinde daha büyük dereceler elde edeceği belirtildi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan 74 kğ. da Türkiye şampiyonu olan Kadir Kuş ve Güreş İl temsilcisi Yılmaz Kurt’u makamında kabulünde Niğde’ye kazandırdıkları şampiyonluktan dolayı tebrik etti. İlimize 5 madalya kazandırdıkları için memnuniyetini dile getiren Turhan Kadir Kuş’a çeşitli hediyeler vererek Milli güreşcimizden Bulgaristan’da yapılacak olimpiyatlarda da kendisinden madalya bekliyorum dedi.

 

Editör: TE Bilişim