Niğde Bedensel Engelliler Basketbol Takımı önceki gün oynadığı Aydın maçını da alarak 2. Lig B Grubu’nun ilk yarısını lider olarak bitirdi.

 Basketbol 2. Ligi B Grubu’nda mücadele eden Niğde Bedensel Engelliler fırtınası devam ediyor.

 İlk yarı oynadığı 6 maçın 6’nında kazanan Niğde temsilcisi son olarak galibiyet serisine kendi evinde oynadığı Aydın Bedensel Engelliler Basketbol takımını da kattı. Niğde temsilcisi rahat oynadığı maçta Aydın temsilcisini 77 - 47 yenerek ilk yarının lideri oldu.

Cumartesi günü saat 14.00’da 5 Şubat Spor Salonu’nda oynanan maça Niğdeli spor seyircilerinin ilgisi büyük oldu. Maç öncesi çekişmeli geçeceği sanılan ve grubun diğer yenilgisiz lideri Aydın Bedensel Engelliler’in favori olarak çıktığı maçta Niğde temsilcisi maçın ilk anlarında sayı üretmekte zorlandılar.İlk dakikalarda Aydın Temsilcisi 2 defa 6-0 seri yakalayarak maçta üstünlük yaratmaya çalıştı. Özellikle Aydın Bedensel Engelliler Basketbol Takımı’nın başarılı oyuncusu Sinan ilk 5 dakikada 10 sayı atarak takımını sırtladı. İlk periyotun 3. dakikasında mola alan Niğde Temsilcisi oyun planını değiştirerek 14 numara Sinan’ı tutup hücum basketbolunu benimsediler. 3. dakikadan sonra oyunda dengeyi ele alan Niğde temsilcisi üst üste bulduğu başarılı basketlerle ilk periyotu 16-14 önde kapattılar.

İkinci periyotta daha da açılan Niğde temsilcisi adeta Aydın temsilcisine fark attı. İkinci periyotta Aydın temsilcisi 4 dakika boyunca her hangi bir sayı alamazken Niğde temsilcisi 10–0’lık  bir seri ile farkı iyice açtı. Aydın temsilcisi aldığı moladan sonra oyuna ortak olmak için yoğun bir gayret gösterse de hücumda 14 numara Sinan’ın yoğun markaj altında kalmasından dolayı bir çok hücumdan eli boş döndü. İlk yarının son düdüğü ile birlikte Niğde temsilcisi farkı açarak 33-21 önde bitirdi.

Maçın 3. periyotu Niğde temsilcisinin farka gittiği, 4. periyotu ise adeta seyirciler için şova dönüştüğü anlardı. Aydın temsilcisinin oyuncularının yorulmasıyla birlikte Niğde temsilcisi yedek oyuncularını sahaya sürerek başarılı oyun grafiğini yükselttiler. Üst üste bulduğu basketlerle Niğde temsilcisi son düdüklü aydın temsilcisine 30 sayı fark atarak 77-47 önde bitirdiler.

Alınan bu sonuçla Niğde Bedensel Engelliler Basketbol Takımı oynadığı 7 maçın 7’sinide kazanarak grubun yenilgisiz lideri olarak ilk yarıyı bitirdi. Aydın temsilcisi alınan Niğde mağlubiyetine rağmen 6 galibiyetle grubu 2. sırada bitirdi.

2. yarıda oynanacak maçlar sonucunda ilk iki sırayı alan takım Play-Of oynayarak 1. Lige yükselecek.

Maç sonrası açıklama yapan Bedensel Engelliler Basketbol Takımı Başkanı Nadir Nadi Tanrıkulu “oyuncularımız, bütün favorileri gerek evinde, gerekse deplasmanda yenerek 1.lig hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. Şu ana kadar bizlere destek olan herkese ve bizi yalnız bırakmayan Niğdeli spor seyircilerine teşekkür ediyoruz. 2. yarı biraz daha çekişmeli geçecek. Özellikle transfer döneminde takımlar çok iyi takviyeler yapacak. Biz transferi düşünmüyoruz. Hem maddi olanaklarımız buna yetmiyor, hem de gerek görmüyoruz. Fakat takımımıza açıkça sponsor dahil bir çok desteğe ihtiyaç var. Niğdelilere sesleniyorum. Bu takıma sahip çıkalım. 1.Lig’e çıkmak, adımızı duyurmak istiyorsak herkes üzerine düşeni yapmalı” dedi.

 

Editör: TE Bilişim