Atatürk Olimpiyat Evi'nde yapılan kura çekimine, Tff yetkilileri ile kurada yer alan 54 takımın temsilcileri katıldı.

Ziraat Türkiye kupası 3. tur müsabakaları kurasına 27 takım seri başı olarak katıldı ve diğer 27 takım ile eşleşti. Kurası çekilen takımlardan BAL Liginde mücadele eden ve 8. sırada yer alan Niğde Belediyespor geçtiğimiz haftalarda 2. turda Mersin İdman Yurdu spor'u 3 -  1 yenerek tur atlamıştı. 

Niğde Belediyespor'un Ziraat Türkiye kupası 3. tur rakibi yine komşu il takımı olan Adana Demirspor oldu. Karşılaşma yine Niğde'de oynanacak. 

3.tur müsabakaları kuralarına aralarında Adana Demirspor'unda bulunduğu 27 takım seri başı olarak katıldı ve diğer 27 takım ile eşleşti. Çekilen kura sonucunda eşleşen 54 takım, 29-30-31 Ekim tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre yapılacak. Niğde Belediyespor'un PTT 1. Lig rakibi Adana Demirspor'u elemesi durumunda Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. tura yükselecek. 

4. Tur müsabakaları kurasına ise, 3. turdan yükselen 27 takım ile Spor Toto Süper Lig'de Avrupa Kupalarına giden 5 takımın katılımıyla çekilecek. Kura çekiminde 16  takım seri başı olacak ve diğer 16 takımla eşleşecek. 32 takımın katılım ile oynanacak 4. tur müsabaları ise 3-4-5 Aralık tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre yapılacak. 

Niğde Belediyespor Kulüp başkanı Yakup Yerlikaya yaptığı değerlendirme de ; Biz 3. Lige çıkmak istiyoruz, Adana Demirspor ise Süper Ligi hedefliyor. Komşu şehrimiz olan Adana'nın köklü ve güçlü bir takımı ile 3. turda mücadele edeceğiz. 3. Turu geçmek için çabalayacağız, Adana Demirspor'u ilimizde en iyi şekilde ağırlayacağız."dedi. 

Çekilen kuranın ardından bir değerlendirme yapan Adana Demirspor basın sözcüsü Yüksel Yavuz ise ; Niğde bizim kardeş şehrimiz, orada iyi misafir edileceğimizi biliyoruz. İyi oynayan turu geçsin"dedi. 





Editör: TE Bilişim