Nigdespor.net yöneticilerinden Muharrem Temel ve nigdespor.net köşe yazarlarından Aydın Zengin söyleşi gerçekleştirdi. İşte o keyifli söyleşiden satırbaşları.

Muharrem Temel: Son İstanbulspor maçına dair bize ne söyleyebilirsiniz, maç hakkın da ki değerlendirmeleriniz nelerdir ?



Aydın Zengin: İstanbulspor maçında; karşılaşmaya istediğimiz gibi inançlı başladık, ilk yarıyı skor olarak üstün tamamladı, inanalım ki her iki takım da kaybetmemek namına efor sarf etti ama genel anlamda daha çok isteyen taraf bizdik, bu şuurla maç içerisinde iki kez de öne geçti Niğde Belediyespor. İlk yarı 1-0 üstün devam ederken; 30 metreden Mustafa Taşkın'ın frikikten kullandığı füze direkte patladı belki orada bi ikinci golü bulmuş olsaydık ikinci yarının seyri daha farklı olabilirdi. İkinci yarı rakip golü bulsada takım pes etmedi ve tekrar üstünlüğü sağladı Sercan takımı bir kez daha öne geçirdi, ülke futbolunda geçmişini en çok arıyan takımlardan birisi diye değerlendirmiştim geçtiğimiz hafta içi İstanbulspor için o istekle de olsa gerek pes etmediler Abdulkadir ile ilk golü bulduğu isimle bir kez daha eşitliği sağladılar. Oyun olarak maçın genelinde üstün oynasa da Niğde Belediyespor skor olarak eşitlikle tamamladı maçı.



Muharrem Temel: Son zamanlar yaşanan bazı puan kayıpları bir üst lige çıkmamıza engel olur mu?


Aydın Zengin: Takimin ilk devre sonunda elde ettiği netice umutlandirici nitelikte. İç saha maçlarında bir sure istenilen neticeler alinamadi ama ben o sanssızlığın aşıldığını düşünüyor ikinci yari daha da iyi olacağına inanıyorum. Dış saha maçları iç saha maçları gibi değildir; dış saha maçlarında deplasman takimi için kaybedilen değil kazanılan puanlar önceliklidir öyle ki berabere kaldığı için hiç bi deplasman takimina 2 puan kaybetti denilmez, istisnai durumlar söz konusu olmadığı müddetçe, aksine 1 puan kazandı denilir deplasmanda ki takıma, dış sahada süper bi Niğde Belediyespor var bunu tüm neticeleri gore ispatladığını düşünüyorum deplasmanda rakiplerine göre çok iyi bir takim. Mevcut veriler isiginda plaf-offa kalmak hiçte güç değil.



Muharrem Temel: Peki size göre takımda hangi bölgelere takviye yapılması şart?


Aydın Zengin: Özellikle şu bölgeye kesin transfer yapılmalı diyebileceğim bir yer yok takim zaten belli bir ivme yakalamış durumda 6. sıra kotu bir yer değil üstelik 5. sırada ki takim ile ayni puanda takim orta sahaya takviye yapılabilir. Yönetim her konuya gereken hassasiyet ve duyarlılık ile yaklaşıyor kadro konusunda da yanlış hamle yapacaklarını düşünmüyorum eminim şuan durum değerlendirmesi ve analiz yapilmış bir yol haritası çıkartilmıştır.



Muharrem Temel:Peki Niğde Belediyespor Başkanı 6 futbolcu ile yolların ayrıldığını söyledi. Son günlerde de Cihan Şentürk'ün peşinde Türkiye'nin köklü kulüplerinden Trabzonspor olduğu söyleniyor. Senin bu konuyla ilgili yorumun nedir?


Aydın Zengin: Takım ile yolları ayrılması gündeme alınan futbolcuların çoğunluğu kemikleşmiş kadroda görev alan isimler değil daha ziyade alternatif birakilan ve haksızlık etmek istemem ama geçen zaman ile alternatif olmaya da yetersiz görülen isimler. Yönetimin bu yönde bir tasarrufu var, olması da dogal takıma kazandırmak istediği futbolcular da olabilir, hedef büyültme de söz konusu olabilir. Bunları zamanla hep birlikte göreceğiz. Cihan Şentürk'ün transferi hususunda yönetimden gelen açıklama ile basında yapılan haberler aksi yönde birbiri ile bağdaşmıyor, bu hususta benim yapacağım yorum hadisenin seyrine bir etki etmeyeceği için sadece zaman her şeyin ilacı diyebiliyorum.



Muharrem Temel: Eğer ki Niğde Belediyespor bir üst lige çıkarsa kadro korunmalı mı?


Aydın Zengin: Niğde Belediyespor çıksada çıkmasa da mevcut kadrosunda ki başarılı isimler, takımda olması gereken isimler mutlak şartta takımda tutulmalıdır. Formayı hak eden futbolcu takımda olmalıdır. Geçtiğimiz sezon BAL ligde oynuyorken takımda oynayan isimler bu sezon 3. ligde de bölgelerinde yeterlilik gösterebiliyorlar, başarılı bir şekilde görevlerini ifa ediyorlar, elbette yeni olan herşeye açık olmak da gerek takım ihtiyacı olduğu sürece takviye yapmak zorunda.



Muharrem Temel: Bu yıl taraftar derneği kuruldu. Bu konuda ne söylemek istersiniz ?


Aydın Zengin: lk duyduğumda verdiğim tepki hala değişmedi olması gereken bir şey bu güne kadar olmaması bir eksiklikti diye addedebiliriz. Profesyonel olan her takımın ihtiyacını duyduğu birşey Niğde Belediyespor'da da bu bilinç ile harekete geçmiş ve somut katkılarda bulunan kişilerin olması sevindirici.



Muharrem Temel: Yönetim hakkında ne söylemek istersiniz?


Aydın Zengin: Niğde Belediyespor yönetimi amatör ligden 3. lig'e geçiş evresini çok iyi tamamladı hamlelerini en az hata ile yaptı. Geldiğimiz noktada şunu içtenlikle savunabilirim ki takım adına efor sarf eden, mücadele veren ve iyi şeyler için kollarını sıvayan bir idari ekip var, buna taraftar kimliğimle çok örnekte şahit oldum.

Muharrem Temel: Son olarak söylemek istediğin birşey var mı?

Aydın Zengin: Takım profesyonel lige gerçekten umut vaat edici bir başlangıç yaptı ilk devre elde ettiği puan ve sıralama küçümsenecek cinsten değil 5. sırada ki takım ile aynı punda play-off sınırı içinde sezonu bitirip bu sezon play-off'a katılmak bence Niğde Belediyespor'u hedefine ulaştırır.
Editör: TE Bilişim