Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası 3. tur karşılaşmasında Adana Demirspor deplasmanda Niğde Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek 4. tura yükseldi.


Haber -Fotoğraf : Selim GÖKEL


Niğde Belediyespor Ziraat Türkiye Kupasının 3. turunda Adana Demirspor'a 2-1 mağlup oldu ve kupada saf dışı kaldı.


Ziraat Türkiye Kupasının birinci turunda 68 Aksarayspor'u deplasmanda eleyip daha sonra da Mersin İdmanyurdunu kendi sahasında 3-1 yenen Niğde Belediyespor bu kez istediği sonucu alamadı. 3. turda PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor ile karşı karşıya gelen kırmızı lacivertli takım sahasında 2-1 mağlup oldu ve Ziraat Türkiye Kupasında saf dışı kaldı. Maçın başlamasından 6 dakika sonra Adana Demirspor'un golüne engel olamayan Niğde Belediyespor daha sonra golü şokunu üstünden attı ve sahaya etkili oyununu yansıtmaya başladı. Bir çok kez Adana Demirspor kalecisi ile karşı karşıya kalan Niğde Belediyespor'lu futbolcular rakip fileleri havalandıramayınca ilk yarı Adana Demirspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle bitmiş oldu.

Maçın ikinci yarısında da rakibine göre üstün bir oyun sahaya yansıtan Niğde Belediyespor ilk yarıda yakaladığı pozisyonların benzerlerini ikinci yarıda da yakaldı fakat yine Adana Demirspor kalecisi izin vermedi. Maçta son anlara girilirken Adana Demirspor oyuna sonradan giren Juninho ile farkı ikiye çıkartan gol kaydetti ve 2-0 öne geçti. Bu golün dört dakika sonrasında ise Niğde Belediyespor, Adana Demirspor'un golüne karşılık verdi ve Haşim Ateş'in ayağından bulduğu golle skoru 2-1'e getirdi. Kırmızı lacivertliler golü bulduktan sonra yine kaleciyle baş başa kaldı ve maç Adana Demirspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle son buldu.

Bu sonuçla Niğde Belediyespor Ziraat Türkiye Kupasından elenirken, Adana Demirspor ise 4. tura yükselen taraf oldu.

Maçtan önemli anlar şu şekilde:

1': Maç başladı. Başarılar Niğde Belediyespor

6': Goolll: Adana Demirspor deplasmanda 1-0 öne geçti.

6': Adana Demirspor'un attığı golün ofsayt olduğu söyleniyor.

15': Maç halan Adana Demirspor'un 1-0'lık üstünşüğüyle devam ediyor.

18': Niğde Belediyespor gole çok yaklaştı ama istediğini alamadı.

20': Niğde Belediyespor bu dakikada oyuna ağırlığını koymuş durumda.

21': Maçın hakemi Niğde Belediyespor lehine penaltı düdüğünü çalmadı.

23': Niğde Belediyespor'un yabancı oyuncusu Toma Tabatadze kaleciyle karşı karşıya kaldı fakat topu ağlarla buluşturamadı.

27': Niğde Belediyespor oyuna baskısını koymuş durumda. Kırmızı-Lacivertli ekip üç kez kaleciyle karşı karşıya kaldı ama gol sesi çıkmadı.

30': Niğde Belediyespor gole çok yaklaştı. Sağ'dan Erdi Balcının ortasında Mustafa Taşkın vurdu ama top Adana Demirspor kalecisinde kaldı.

43': Maçta ilk yarının son dakikaları oynanıyor.

45': İlk yarı sonucu. Niğde Belediyespor 0-1 Adana Demirspor

46': Maçta ikinci yarı başladı.

51': Niğde Belediyespor yine kaleciyle karşı karşıya kaldı ama istediğini alamadı.

60': Niğde Belediyespor'a Adana Demirspor kalecisi resmen dur diyor.

74': Niğde Belediyespor'da oyuncu değişikliği. Oyuna giren futbolcular: Fatih Özdemir - Murat Balçın, Oyundan çıkan oyuncular: Osman Uğurlu - Erdi Balcı

79': Maçta son on dakika. Adana Demirspor'un 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

83': Golll: Adana Demirspor Niğde Belediyespor karşısında 2. golü buldu ve son anlara girilirken rahatladı.

87': GOOOOOLLLLL: NİĞDE BELEDİYESPOR ARADIĞI GOLÜ HAŞİM ATEŞ'LE BULDU. 1-2

88': Niğde Belediyespor çok net bir gol pozisyonundan yararlanadı.

90': Maç sonucu Niğde Belediyespor 1-2 Adana Demirspor. Adana Demirspor bir üst tura çıktı.

NigdeBelediyespor.com

Stat: Niğde 5 Şubat


Hakemler: Bülent Çenet, İlker Karaciğer, M. Mithat Levent
Niğde Belediyespor: Mevlit Unver, Ali Sevimli, Murat Demirezen, Aytaç Sonunoğlu, Mesut Okumuş, Resul Ekrem Turhan, Serdar Karataş, Toma Tabatadza, Osman Uğurlu (Dk.72 Murat Balçın), Mustafa Taşkın (Dk. 78 Haşim Ateş) Erdi Balcı (Dk. 65 Fatih Özdemir)
Adana Demirspor: Emre Selen, Kamil Çörekçi, Burak Keskin, Erdi Öner, Gökay İravul, Özgür Öcal (78 Dk. Junıor), Mesut Saray (Dk. 67 Ferhat Çökmüş), Raşit Sevindir, Yusuf Akyel, Kerem Akyüz (Dk. 74 Nurettin Kayaoğlu), Atilla Aybars Garhan
Goller: Dk. 5 Burak Keskin, Dk. 82 Junıor (Adana Demirspor), Dk. 88 Haşim Ateş (Niğde Belediyespor)
Sarı kartlar: Dk. 24 Mesut Okumuş. Dk. 43 Murat Demirezen Dk. 58 Serdar Karataş (Niğde Belediyespor), Dk. 33 Yusuf Akyel, Dk. 40 Özgür Öcal, Dk. 80 Ferhat Çökmüş (Adana Demirspor)


Editör: TE Bilişim