Niğde Belediye Spor önümüzdeki sezonda BAL Ligi’nde Niğde’yi temsil edecek.

 

BAL Ligi’ne yükselme mücadelesinde Niğde Belediye Spor futbol takımı Bor Belediye Spor ekibini her iki yarıda bulduğu gollerle 4- 0 mağlup etti.


Pazar günü oynanan karşılaya, Niğdeli ve Borlu Seyircinin ilgisi büyüktü, Kapalı trübün ve Açık trübünün bir kısmını dolduran seyirciler karşılaşmayı izlediler. 


Niğde Belediyespor'un oluşturmuş olduğu kadrodan dolayı Bor Belediye Spor karşısında belirgin bir üstünlüğü vardı. Bor Belediye Spor oyuncuları da iyi mücadele etti ancak karşılarında daha profosyonel oynayan, daha teknik ve kondisyonlu bir takım vardı. 


İlk yarı 2 gol ve ikinci yarı 2 gol atan Niğde Belediye Spor karşılaşmadan rahat şekilde galip gelmeyi bildi. Karşılaşmada görev yapan polisin çokluğu dikkat çekti. 

 

4-0 olarak Niğde Belediye Spor’un üstünlüğüyle sona eren maçta Niğde Belediye Spor önümüzdeki sezonda Niğde’yi Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek.


Karşılaşmayı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ yardımcısı Köroğlu Kıraç izledi.


Bor Belediysi  Bor'dan karışlaşmaya otobüs kaldırdı. Yaklaşık 200 Borlu'nun umutla izlediği karşılaşma da Bor Belediye Spor istediği sonucu alamadı. 


Geçtiğimiz yıllarda da aynı şekilde Niğde Amatör Lig Şampiyonu olup yine Niğde Belediye Spor ile karşılaşan Bor Belediye Spor o zamanda yenilmişti. 


Bazı Borlu seyirciler, "Bu takımla ancak bu kadar olur, takıma hiç takviye yapılmadı, gençler elinden geleni yapıyor ancak yapabilecekleri bu kadar her sene aynı hüsranı yaşıyoruz, Müzmin*  Niğde Amatör Lig Şampiyonuyuz, Niğde Belediyesi içinde durum aynı onlara da BAL Ligi tatlı geldi galiba artık bu lig seyirciyi açmıyor zaten geçmişteki maçlara ilgisizlik de bu yüzden..."dediler. 

 

Maç sonunda oyuncuları tebrik eden Başkan Akdoğan: “Niğde Belediye Spor’u biz bu sene bir üst lige çıkarmayı hedeflemiştik ama bu olmadı. Ligi biz beşinci sırada tamamladık. Tabi Bor Belediye Spor’da amatör kümenin bu sene şampiyon olan takımıydı. BAL Ligi kuralları gereği de BAL Ligi’nde ilimizi temsil edecek takımı tespit etmek üzere bu karşılaşmayı gerçekleştirme durumundaydık. Niğde Belediye Spor Bor Belediye Spor’a göre zaten güçlü bir takımdı buda sahaya yansıyarak 4- 0’lık bir sonuç elde edildi. Ben tüm futbolcu arkadaşlarımızı, teknik heyetimizi, idarecileri tebrik ediyor ve kutluyorum. Önümüzdeki yıl için takımımızı takviye ederek inşallah 3. Lige çıkmasına biz vesile olacağız. Tüm plan ve programlarımız şu anda Niğde Belediye Spor’u bir üst lige çıkarmak. Bu Niğde Belediye Spor olduğu için değil Niğde’nin bir tane takımının bir üst ligde, profesyonel ligde olması gerekliliğine inandığımızdan dolayı bunu biz hedefimize aldık. Niğde’mizde futbolu belediyeden başka ciddi manada destekleyen yok. Bu görevde bize düşüyor yani ilimizin hem tanıtımı hem gençliğimizin pazar gününü kahve köşesinde değil de bu sahalarda geçirmesi spora ilgi ve alakanın artırılması noktasında sporu desteklemek bize düşüyor. Şu anda da biz bu noktada görevimizi yapıyoruz. İnşallah Niğde halkı önümüzdeki yıl Niğde Belediye Spor’a desteklerini artırarak devam ettirsinler bizde elimizden geleni yaparak Niğde’mizi profesyonel lige taşıyalım” dedi.


Müzmin: Ne kadar süreceği belli olmaksızın sürüp giden... 



Editör: TE Bilişim