Denizli Bedensel Engelliler Basketbol Takımı ile Cumartesi günü saat 14.002de karşılaşan Niğde Bedensel Engelliler Takımı maçın başlamasından itibaren kontrolü ele alarak farka koştular. İlk çeyrekte Barış, Ali ve Ramazan’ın basketleri ile 12-0 seri yakalayan Niğde temsilcisi, ilk çeyrekte büyük bir üstünlük sağlayarak 29-6 önde bitirdiler. İkinci çeyreğe de hızlı başlayan Niğde temsilcisi adeta şov yaparak oynağı devrede 16-4’lük bir seri ile soyunma odasına 45-10 gibi büyük bir farkla gittiler.

Üçüncü çeyrekte kontrolü elden bırakmayan takımımız, yedek ağırlıklı olarak oyuna başladı. İlk yarıya göre biraz daha az sayı üretildiği bu çeyrekte takımımız 12-4’lük bir seri ile 3. çeyreği 57-14 önde kapadılar. Son çeyreğe gelindiğinde skordan emin olan Niğde Bedensel Engelliler Takımı, Aydın Maçı öncesi herhangi bir sakatlık yaşanmaması için tamamen yedeklerden oluşan 5 ile sahada mücadele ettiler. Denizli takımının 4. çeyrekte maçtan tamamen koptuğu gözlemlenirken, son çeyrekte 12-3’lük bir seri ile maçı 79-17 kazandı. 62 sayılık farkta Barış, Ali, Ramazan ve Enver’in en skorer oyuncu olduğu dikkatlerden kaçmazken, takım bu hafta Cumartesi günü oynanacak Aydın maçına kenetlendi.

Farklı galibiyet sonrası açıklama yapan Niğde Bedensel Engelliler Basketbol Kulübü Başkanı Nadir Nadi Tanrıkulu; “takımımız çok iyi hazırlandığı maçta, baştan sona kadar üstün oynamışlar ve hak ettikleri skorla evlerine dönmüşlerdir. Denizli deplasmanından bir puan kaybı beklemiyorduk. Bizim için asıl önemli maç, 7. ve ilk yarının son maçı olacak olan Aydın maçıdır. Oynadığımız 6 maçta, 6 galibiyet almamız bir tesadüften öte bir inanç ve istikrarın sonucudur. 1.ligi hedefleyen takımımızın önünde çok kritik bir maç olan Aydın maçı vardır. Zira onlarda oynadığı 6 maçın, 6’sınıda kazanarak büyük bir çıkış yapmışlar ve adeta grupta bizimle eşdeğer bir rakip olmuşlardır. Bunun için bizler Cumartesi günü oynayacağımız maça büyük bir seyirci desteği bekliyoruz. Maddi zorluklarla ayakta duran takımımızın sizlerden tek beklentisi manevi desteğinizin arkamızda olmasıdır. Buradan iki isme özel teşekkürlerimi sunmak istiyorum; birincisi Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İkincisi Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, ikiside bu denizli deplasmanında bizleri hiç yalnız bırakmamış, ulaşım desteğinin yanı sıra, konaklama ihtiyaçlarını karşılamışlardır. Destekleri için teşekkür ediyor, devamını diliyorum. Son olarak bu maçı daha farklı bir skorla kazanabilirdik fakat takımımız 650 kilometrelik bir yolu engelli olmasına rağmen maçtan birkaç saat önce gitmiş, kazanmayı garantiledikten sonra takım koçumuz yedek oyunculara da şans vererek onları denemek istemiştir. Oyuncularımızın hepsi takımımızı omuzlamış, koçlarının ve bizlerin yüzlerini kara çıkartmamıştır.” Dedi.

Editör: TE Bilişim