Niğde Anadolu Futbol Kulübü, Niğde'de 6-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik futbol okulu açtı. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde 5 Şubat Stadyumu'ndaki açılışta yaptığı konuşmada, futbol adına çok güzel bir gün olduğunu ve Niğde'de tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

Niğde Anadolu FK Futbol Okulu açılış törenine Vali Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Muhsin Kar, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Anadolu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Niğde 5 Şubat Stadyumunda gerçekleştirilen açılış töreninde, Niğde’de futbol okulu açılmasının Türk futbolu ve Niğde için tarihi bir gün olduğunun altını çizen Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “Profesyonel anlamda Niğde’de fubol okulu açmak demek, bu bölgedeki cevherleri ortaya çıkarmak demektir. Bilindiği üzere Niğde Belediyespor Kulübü İzmir Altınordu Spor Kulübünün bünyesine girmiş doğal olarak iki kulüp tek çatı altında birleşmişti. Bu projeyle yeni bir oluşum meydana gelmişti. Bugünde bu oluşumun ilk meyvesi ilimize açılan futbol okulu olmuştur. Ben, inanıyorum ki; bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz okulumuz sayesinde Anadolu’da keşfedilmeyi bekleyen genç yetenekler gün yüzüne çıkacak ve gerekli eğitimlerini almalarının ardından türk futboluna ve dünya futbolunda önemli yerlere gelerek bizleri gururlandıracaklardır. Yerli ve milli futbolcularımız ön plana çıkarak Türkiye, futbolcu alan değil; futbolcu ihraç eden bir ülke konumuna gelecektir. Ben, tekrar okulumuzun, ilimize, gençlerimize ve Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan da futbol okuluna devam çocukların hepsinin belki profesyonel futbolcu olmayacağını ama hepsinin sportmen bireyler olacağını aktardı.

Türkiye'de rol model olmaya çalıştıklarını aktaran Özkan, şunları kaydetti: "Çocuklar kıpır kıpır, biz onların içindeki cevheri yavaş yavaş görüp elekten geçirip onların en yeteneklilerini seçeriz. Önemli olan çocukların çocukluklarını yaşamalarını sağlamak. Burada A takımı hazırlayacağımız çocuklar, bir askerlik hizmeti gibi çaylak dönemlerini burada geçirecekler. Biz Niğde genelinde köy, kasaba, ilçelerin hepsine gideceğiz ve buradan 10 yıllık bir periyotta çalışma programına dahil edeceğiz. 10 yıllık diyorum çünkü bu iş insan bahçıvanlığı yani fidan diken bilir, tuğlayı tuğla üzerine koyan bilir, bu işler böyle boyacı küpü gibi içine sok çıkar şekliyle olmuyor. Biz sabredeceğiz ve göreceksiniz 7-8 yıl sonunda Niğde tamamen kendi çocuklarından oluşan kadrosuyla çatır çatır futbolun gereklerini yapan, tribünde izleyenlere keyif veren, bazen yenilen ama çokta yenen ama kendi toprağında yetişen çocukların ve Niğde formasını aşkla, sevgiyle giyen bir kültür oluşturacağız. Bu da bütün diğer şehirlerimize örnek olacak ve bir anda Türk futbolunda yavaş yavaş tüketen futboldan üreten futbola doğru bir geçiş başlayacak."

Konuşmaların ardından dağıtılan yaklaşık 600 formayı alabilmek için çocukların kıyasıya mücadelesi renkli görüntülere sahne oldu. Özkan'ın çocuklara koşu yaptırdığı program, 7 yaş grubu çocukların futbol maçı ile sona erdi. Program, katılımcıların ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından son buldu
Editör: TE Bilişim