TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta yer alan Niğde Anadolu FK, Birevim Elazığspor ile evinde oynadığı maçtan 1-2’lik yenilgiyle ayrıldı. TFF 2 lig 6’ıncı hafta karşılaşmasında kendi saha ve seyircisi önünde rakibine boyun eğerek 1-2 yenilirken bu sonuçla ligde 17’inci sıraya geriledi. Oynanan 6 maçtan 5 mağlubiyet 1 beraberlik alan Niğde Anadolu FK 3 puana hasret kaldı.

Niğde 5 Şubat Stadı'nda oynana karşılaşmanın ilk devresi 14. dakikada İzzet Topatar ve 38'de Murat Ceylan'ın attığı gollerle Birevim Elazığspor'un üstünlüğüyle sona ererken 24'de Atalay Gürel ile bir topumuz direkten döndü. Karşılaşmanın ikinci yarısında Recep Yemişci'nin penaltı golü ile farkı bire indiren Niğde Anadolu FK, maçın son 10 dakikasında rakibinin 10 kişi kalmasıyla birlikte oyun üstünlüğünü eline geçirdi. Son anlarda baskısını iyice arttıran Niğde Anadolu FK, 90+4.dakikada kazandığı penaltı vuruşunu Kadir Yurttadur ile gole çeviremedi ve maç 1-2 sona erdi. Karşılaşma öncesi Niğde Anadolu FK"Skora Değil Spora Odaklı Gençlik Tribünü" ile sahaya çıktı.

STAT: Niğde 5 Şubat Stadı

HAKEMLER: Adem Cinek, Kerem Yükünç, Hasan Erdoğan

NİĞDE ANADOLU FK: Muhammed Taha Tepe (1) - Aykut Çolakoğlu (2) (Dk.76 Altar Han Hidayetoğlu), Şahan Akyüz (4), Recep Yemişci (5), Mustafa Hakkı Peker (3), Metehan Yılmaz (6), Atalay Gürel (6), Atalay Yıldırım (7) (Dk.61 Hakkı Yıldız), Emirhan Özyaşar (8), Enis Durak (11) (Dk.62 Berkin Taşkın), Kadir Yurttadur (9)

BİREVİM ELAZIĞSPOR: Ahmet Doğan - Onur Alsu, Yiğitcan Erdoğan, Burak Solakel, Murat Ceylan, Kadir Bekmezci, Enes Özeren (Dk.67 Ömer Yıldız), Serdar Özbayraktar (Dk.76 Hebat Alan), İzzet Topatar (Dk.18 Cengizhan Akgün), Murathan Özen, Kadir Taşoğlu

SARI KARTLAR: Muhammed Taha Tepe, Hakkı Yıldız, Kadir Yurttadur (Niğde Anadolu FK) - Murathan Özen, Kadir Taşoğlu, Yiğitcan Erdoğan, Ahmet Doğan, Ömer Yıldız (Birevim Elazığspor)

KIRMIZI KART: Dk.82 Yiğitcan Erdoğan (Birevim Elazığspor)

GOLLER: Dk.66 Recep Yemişci (Pen) (Niğde Anadolu FK) - Dk.16 İzzet Topatar, Dk.38 Murat Ceylan (Birevim Elazığspor)

10. dakikada Emirhan Özyaşar kendi ceza sahasından kaptığı topu rakip ceza sahası önüne kadar tek başına taşıdı. Ceza sahasına girer girmez Kadir Yurttadur'u topla buluşturmak isteyen Emirhan'ın pasını savunmada son anda Burak Solakel önledi.

14. dakikada Emirhan Özyaşar orta sahada kaptığı topla bir kaç metre ilerledikten sonra yaklaşık 30 metreden kaleye çok sert vurdu, top üst direğin bir karış üzerinden auta çıktı.

16. dakikada Birevim Elazığspor kazandığı serbest vuruşu hızlı kullandı. Savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen İzzet Topatar, çok şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

24. dakikada üst üste paslar ile rakip alana sokulan Niğde Anadolu FK'da final şutunu kullanan Atalay Gürel'in şutu direkten oyun alanına döndü.

38. dakikada Birevim Elazığspor, Niğde Anadolu FK kalesine yakın bir noktadan serbest vuruş kazandı. Kadir Pekmezci'nin kullandığı vuruşta arka direğe açılan meşin yuvarlak Murat Ceylan'ın önünde kaldı. Murat Ceylan önüne düşen topu ağlarla buluşturdu: 2-0.

İLK YARI 0-2 SONA ERDİ

49. dakikada Mustafa Hakkı Peker ceza sahası içinde topu Recep Yemişci ile buluşturdu. Altı pasta topu kontrol eden Recep Yemişci kaleye dönmek isterken Yiğitcan Erdoğan tarafından düşürüldü. Karşılaşmanın hakemi devam kararı verdi.

53. dakikada sağ çaprazdan içeriye giren Serdar Özbayraktar kaleyi görür görmez çok sert vurdu. Muhammed Taha Tepe'nin aynı güzellikte çeldiği top Murat Ceylan'ın önünde kaldı. Yay üzerinden kalaye çok sert vuran Murat Ceylan'ın şutu üst direğin hemen üzerinden auta çıktı.

65. dakikada Recep Yemişci'nin havalandırdığı topa ceza sahası içinde müdahale etmek isteyen Emirhan Özyaşar, Onur Alsu tarafından düşürüldü. Hakem Adem Cinak, tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Recep Yemişci top ve kaleciyi ayrı köşelere yolladı:1-2.

69. dakikada Serdar Özbayraktar, Kaleci Muhammed Taha Tepe'nin önde olduğunu gördü. Sağ ayak içiyle aşırtma bir şut çeken Özbayraktarın şutu üstten auta çıktı.

81. dakikada Emirhan Özyaşar'ın altı pas içine ortasına Recep Yemişci ve Hakkı Yıldız aynı anda yükseldi. Her iki oyuncunun da ıskaladığı top auta çıktı.

82. dakikada saha içinde Kadir Yurttadur ile tartışan Yiğitcan Erdoğan, önce sarı kart, itirazları devam edince kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Kadir Yurttadur ise sarı kart gördü.

85. dakikada Cengizhan Akgün'ün pasıyla sol çaprazda topla buluşan Ahmet Burak Solekel, Muhammed Taha Tepe ile karşı karşıya kaldı. Kalesinde büyüyen Muhammed Taha Tepe mutlak bir gole izin vermedi.

89. dakikada Birevim Elazığspor'un paslaşarak kullandığı serbest vuruş organizasyonunda kaleci Muhammed Taha Tepe ile bir kez daha karşı karşıya kalan Cengizhan Akgün'e gol izni çıkmadı.

90+4. dakikada ceza sahasına inen topu Recep Yemişci kafayla geriye sektirdi. Topa müdahale etmek isteyen Hakkı Yıldız, Ömer Yıldız'ın dirsek darbesi ile yerde kalınca hakem bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Kadir Yurtadur'un sert vuruşu üst direğin hemen üzerinden auta çıktı.

Editör: TE Bilişim