Niğde Anadolu Futbol Kulübü, alt yapıdaki çalışmalarına başlamasıyla birlikte keşfedilmeyi bekleyen geleceğin yıldız Futbolcularını belirlemek tekrardan harekete geçti. Pandemi nedeniyle halı saha ve spor alanlarının kapanmasının ardından alt yapı çalışmalarına ara veren Niğde Anadolu FK, yasakların kalkmasıyla birlikte çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.

Özbelde Mevkiinde bulunan Millet Bahçesinin içerisindeki halı sahalarda çocuklara spor yaptırarak yeteneklerini, keşfeden Niğde Anadolu FK’ye Niğdeli vatandaşlarda yoğun ilgi gösteriyor.

Yaklaşık 400 çocuğa futbol eğitimi verildiğini söyleyen Niğde Anadolu Futbol Kulübü İdari Direktörü Eser Eti, konu ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ‘‘ Niğde Anadolu Futbol Kulübünün Niğde’de çalışmaya başlamasıyla biz burada yaklaşık 3 yıl önce burada alt yapı çalışmalarına başladık. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. Geçtiğimiz hafta bakanlar kurulunun kararı ile halı sahalarında açılması kararı sonrası tekrar çalışmamıza başladık. Bizim buradaki amacımız futbol okulları. İlimizde ikamet eden Niğdeli çocuklarımız spor yaptırıyoruz. İçlerinden doğal yetenekli olanları belirli periyotlarla belirli seviyelerde futbola kazandırmaya çalışıyoruz. Şuanda yaptığımız çalışma içeresinde tamamen sağlıklı yaşam ve spor üzerine sistemimiz var. Kulübümüzün felsefesi gereği iyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu felsefi gereği çalışıyoruz. Burada çalışmalarımızda sadece futbol ile kalmıyoruz.’’ Dedi.

HEM EKRAN BAĞIMLIĞINDAN UZAKLAŞIYORLAR HEMDE HAREKETSİZ KALMIYORLAR

Pandemi nedeniyle çocukların hareketsiz yaşam ve ekran bağımlılığına kaldığını bu konu da da aileler tarafından sürekli şikayet haline gelmesiyle birlikte çocuklara farklı olarak bir değer katmakta istediklerine söyleyen İdari Direktör Eser Eti, ‘‘ Çocuklarımıza bazı değerleri de kazandırmaya çalışıyoruz. Şuanda anne ve babaların en çok şikayet ettiği konu, pandemi döneminde hareketsiz yaşam ve ekran bağımlılığı oldu. Bizde anne ve babalarımız bu istekleri doğrultusunda çocuklarımız ekran karşısında alıp bir hareketli, bir sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri açısında onlara bir alışkanlık kazandırma hedefindeyiz .’’ diye konuştu

ÇALIŞMA ANLAYIŞIMIZDA KALİTE VAR

2007 ile 2015 yılları arası doğumlu çocuklara eğitim verdiklerini ifade eden eti, ‘‘Buradaki çalışmalarımız 2015 yılı doğumlu çocuklarımızdan başlıyor. Yani En küçük yaş grubumuz 2015 doğumlu çocuklarımız ile 2007 doğumlu çocuklarımız arasında çalışmalarımız sürüyor. Her çocuğumuz kendi yaş kategorisinde çalışıyorlar. Hafta içi çalışıyoruz. Okulların kapanması ile birlikte çeşitli grupları da artıracağız. Şuanda Niğde’de aileler müthiş bir ilgi gösteriyorlar. Niğdeli tüm hemşerilerimize ben buradan teşekkür ediyorum. Daha 1 hafta oldu çalışmalara başlayalı ama sayışımız bir haftalık bu süreçte 400’lere yaklaştı. Talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Bizim çalışma anlayışımız da kalite var. Antrenörlerimi psikologlarımız, idarecilerimiz, sağlıkçımız hepsi elinden geldiğince profesyonel çalışmaya gayret ediyor. Çünkü bu çalışmalarımız belli bir sistem dahilde yapılıyor. Her çalışmalarda alanda 2 tane uzman antrenörleriminiz çocuklarımıza çalışmalar yaptırıyorlar. Haftada 2 saat 2 gün 1’er saat olmak üzere çocuklarımızla birlikte çalışıyoruz.’’ Dedi.

Şampiyon Niğde Belediyespor'a Muhteşem Karşılama Şampiyon Niğde Belediyespor'a Muhteşem Karşılama

TURNUVA ÇOCUKLARIMIZIN ÜZERİNDE ÇOK BÜYÜK FAYDA SAĞLIYOR

Turnuvalara katılarak çocukların deneyim kazandığını ve bu turnuvaların çok faydalı olacağına inandıklarına da vurgu yapan Eser Eti, ‘‘Çalışmalarımız turnuva odaklı. Geçtiğimiz hafta Nevşehir’de katıldığımız Kapadokya Junier adı altında bir turnuva düzenlendi. 2007-2008 yaş grubumuz ile bu turnuvaya katıldık. Biz bu tür turnuvaları çok önemsiyoruz. Çünkü turnuva bir yaşantıdır . Çocuklar bu turnuvalarda bir deneyim kazanıyorlar. Bizde bu yüzden bütün çocuklarımız bütün turnuvalara götürüyoruz. Turnuvaların çocuklar üzerindeki faydasına inanıyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim