Kick Boks Milli Takımı 19-27 Kasım tarihleri arasında Yunanistan’da yapılacak Wako Avrupa Büyükler Kick Boks Şampiyonası hazırlıklarını Niğde’nin Çamardı ilçesi Demirkazık köyü’nde bulunan Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde tamamladı. 

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, milli takımı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kayıcı, "Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün tesisinde yapılan kampın son günü biz de milli takımımızı uğurlamaya geldik. Buradaki kamp merkezinden ve personelinden çok memnun kaldık. Çok verimli bir kamp oldu. Yarınki şampiyonayla ilgili olarak, çocuklarımızın yüzde ellisinin üzerinde yine başarı bekliyoruz. Gidecek sporcularımızın yarısından fazlasının altın madalya alacağını düşünüyoruz çünkü çok iyi bir kamp geçirdik. Bizim için önemli olan vizyonumuzu ve misyonumuzu geniş tutmak. Buraya yeni sporcularımız geliyor ve milli takım kampını görüyorlar. Yurt dışına çıktıkları zaman yurt dışını görüyorlar, kendilerini bir şekilde yetiştirme imkanı buluyorlar. Farklı ülkeler ki sporcuları gördükleri için geldiklerinde kendilerini ona göre hazırlıyorlar” şeklinde konuştu. 

Kayıcı, "Ömer Halisdemir kardeşimiz Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) kickboks yapmıştır. Çünkü TSK’da kickboks spor dalı resmi bir spor dalıdır. Kahraman şehit Halisdemir’in çocukları da Ankara’da bizim milli takım antrenörümüzün öğrencileridir. Ömer Halisdemir ve diğer şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık. Bu yüzden yarın başlayacak olan turnuvada aldığımız başarıları kendilerine hediye edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı daha sonra Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Harun Turhan’ı da ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim