Niğde Basketbolu Milli Takıma Oyuncu kaynağı olma yolunda büyük adımlar atıyor.
 
Bir süredir yapılan disiplinli çalışmalar sonucunda Niğde’den Basketbol Milli takımlarına hem erkeklerde hem bayanlarda Milli takımlarda oynayabilecek kalitede sporcu yetiştirerek milli takım kamplarına oyuncu yollamaya başladı.
 
     Konuyla ilgili bilgi veren Basketbol Antrenörü Galip Baysal; İlk aşamada gerek NİĞDE TÜRK TELEKOM bayan takımında gerekse ODTÜ kolejinde erkek takımında yetiştirdiğimiz bir erkek üç bayan dört oyuncumuz milli takım kamplarına katılmaya başladılar.
 
      Mersinde yapılan birinci kamptan sonra 20–22 Mayıs 2011 tarihlerinde Konya’da yapılan ikinci kamp’a ODTÜ koleji sporcumuz Ertuğrul Erdoğan katılmış olup, NİĞDE TÜRK TELEKOM oyuncuları olan Ayça Kıroğlanoğlu, Esra Özden ve Pınar Şentürk 10–21 Haziran 2011 tarihleri arasında yapılacak olan ikinci kampa katılacaklardır.
 
       Özellikle Niğde Basketbolda Antrenör Galip Baysal’ın İlimize gelişiyle büyük bir çıkış içine geçmiş olup Niğde’den de milli takıma oyuncular yetişebileceğini göstermek adına önemli başarılara imza atmaktadır.
 
       Antrenör Galip Baysal önemli iddaalarda bulunarak Niğde’nin Türk basketboluna oyuncu kaynağı olacağını belirterek üç yıl içinde kendi yetiştirdiğimiz oyuncularla Kadınlar 1. liginde yer alarak 2014 yılında Türkiye’de yapılacak olan Kadınlar Dünya Şampiyonasında yer alacak Milli takımda en az iki oyuncunun Niğde’li sporcular olacağını söyledi.


Editör: TE Bilişim