Atletizm İl temsilcisi Ali Tunç Veteran Maraton koşusu hakkında bilgi verdi.

 

 Uluslararası Çayırova Yarı Maratonu 27 Mayıs Pazar günü toplamda 5 bin 150 kişinin katılımı ile gerçekleştiğini belirten Tunç; İki hafta evvel Bozcaadada 21.100 m. Lik yarı maraton koşan master atletlerimiz bu hafta sonunda Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde yapılan yarı maraton yarışına katıldılar. İlimizden yarışmaya katılan sporculardan Nihat ÖZKAYMAK  21.100 m. Lik yarımaratonu 1.17.25 lik derecesi ile 40-45 Yaş grubunda 1. Olurken genel sıralamada 5 bin150 kişi arasında  10. Olarak madalyanın yanı sırı para ile ödüllendirildi.

 

Bir başka master atletimiz Emekli Öğretmen Kadir  KARA  ise 21.100 m. Lik yarı maratonu   2:04:55 sn. de koşarak genel sıralamada 374. Olurken  60-65 yaş gurubunda 3. Olarak madalya ve kupa aldı.

 

            Yine  yarışmaya katılan Zahide Sefer İ.Ö.O. Müdürü Ramazan ERYİĞİT ise 1.55.15 lik derecesi ile genel sıralamada 288. , 55-60 Yaş gurubunda ise 15. Olarak madalya ile ödüllendirilmiştir.


Dünyanın 14 ülkesinden(Moldova, Kenya, Almanya, Fas, Amerika, Polonya, Mısır, Tunus, Etiyopya, Fransa, Ukrayna, Rusya ve İspanya)  ve Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinden yoğun katılım ile gerçekleştirilen koşuya Çayırovalılar da büyük ilgi gösterdi.


          27 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen koşunun bir gün öncesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Koşunun start noktası başta olmak üzere toplamda 5 ayrı noktada makarna partisi düzenlendi. Çayırova Yarı Maratonu’nun tanıtılması ve çeşitli ülkelerden gelen atletlere Türkiye’nin misafirperverliğinin anlatılması için gerçekleştirilen etkinlik gününde koşunun göğüs numaraları, çhipleri ve tişörtleri de dağıtıldı.


Cumartesi günü başlayan etkinliklerle bu yıl da ne kadar iddialı olduğunu gösteren Çayırova Yarı Maratonu’na halk akın etti. 4 kategoride yapılan yarışmalarda 1Km. minik adımlar, mini mini adımlar, 3Km. halk koşusu, 10Km. Çayırova koşusu ve 21Km. Çayırova Yarı Maratonu yoğun katılımla gerçekleştirildi. Saat 08:30’da protokol üyelerinin de koştuğu 3Km. halk koşusunda toplamda 1.159 kişi koştu. Çayırova’nın caddelerinin rengarenk olduğu koşunun startının ardından herkesin merakla beklediği 10Km. halk koşusu ve 21Km. Çayırova Yarı Maratonu’nun startı verildi. Sırası ile başlayan ve tüm katılımcıların merakla beklediği 21 kilometrelik koşu hızlı ve coşkulu başladı. Koşuyu izlemeye gelen vatandaşlar tarafından start verilmesi ile başlayan alkış yağmuru koşunun sonuna kadar devam etti. Aynı anda verilen startta 2 bin 91 kişi adeta bir nehir gibi Fatih Caddesine aktı. Yarışmanın en önemli koşusu olan 21Km. Çayırova Yarı Maratonu’nun başlaması ile ortaya muhteşem bir görüntü çıktı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı koşunun birinciliğini Ali Haydar Tekgöz alırken, Erhan Kuş ikinci ve Elphas Kimaru Ruto üçüncü oldu. 21K Çayırova Yarı Maratonu’nun bayanlar kategorisinde 1. Etiyopya'lı atlet Zinash Hayile Tola olurken Türkiye'nin gururu olan milli atletlerden Bahar Doğan ikinci ve Ümmü Kiraz üçüncü oldu. 21Km. ile aynı zamanda koşuya başlayan 10Km. Çayırova koşusunun galipleri ise erkeklerde Demie Bıruk Getachew birinci, Youssef Kamali ikinci ve Hasan Pak üçüncü oldu. Bayanlar kategorisinde ise Natalia Cherkes birinci, Mehtap Sızmaz ikinci ve Burcu Büyükbezgin üçüncü oldu. 21Km. Çayırova Yarı Maratonu’nda birinci olan atletler 5 bin TL, ikinci olan atletler 3 bin TL ve üçüncü olan atletler ise 2 bin TL ödül alırken, 10Km. Çayırova Koşusu’nda birinci olan atletler 3 bin TL, ikinciler 2 bin TL ve üçüncüler bin 500 TL ödül aldılar.


Kocaeli'nde yapılan ilk uluslararası spor etkinliği olan Çayırova Yarı Maratonunu yaklaşık 5 bin civarında sporsever takip etti. Organizasyonda ilk defa robot örümcekler kullanılarak havadan takip edilen ilk uluslararası yarışma olarak da kayıtlara geçildi. Yediden yetmişe birçok vatandaşın iştirak ettiği koşularda da çok çeşitli kategoriler yer aldı. Bu kategorilerde 1 kilometrelik minik adımlar, mini mini adımlar, 3 kilometrelik halk koşusu, 10 kilometrelik Çayırova koşusu ve 21 kilometrelik Çayırova Yarı Maratonu koşuldu.

 

      Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’ı makamında ziyaret ederek başarılarını paylaşan Veteran maratoncular, 7’den 77’ye herkese sağlıklı ve kaliteli yaşam için örnek olduklarını ve Maraton koşmanın ayrıcalık olduğunu ifade ettiler. Başarılarında katkıda bulunan herkese teşekkür ettiler.

 

İl Müdürü Harun Turhan ise Niğde’miz adına Maraton gibi çok zor bir sporu, ilerleyen yaşlarına rağmen başarıyla tamamlayan, madalya ve kupa alarak göğsümüzü kabarttıkları için Maratonculara teşekkür etti.

 

 





 

 

Editör: TE Bilişim