Lider Kastamonuspor, bu galibiyetle birlikte en yakın takipçisi olan temsilcimiz Niğde Belediyespor ile arasındaki puan farkını 8’e çıkartarak, ligin bitimine 4 hafta kala  büyük bir avantaj elde etti.

Haber:Enes Can Özmen
Foto:Yılmaz Acar Davut

Gazi Stadı, yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte en dolu günlerinden birisini yaşadı, çok sayıda Kastamonuspor 1966 taraftarı takımlarına destek vermek için stada akın etti. Niğde Belediyespor taraftarları ise stadda ki yerlerini aldılar Son derece sıcak hava altında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı pozisyon açısından kısır geçti. Orta saha mücadelesinde geçen karşılaşmanın ilk yarısından gol sesi çıkmadı. Taraflar devre arasına 0-0 eşitlikle girdi.

Karşılaşmanın ikinci devresi hızlı başlayan temsilcimiz Niğde Belediyespor. İkinci yarının hemen başında İbrahim Alan’ın ayağından golü buldu. (0-1) Hiç kimsenin beklemediği anda gelen gol, tribünleri adeta yıktı.


Dakikalar 50’yi gösterdiğinde, Kastamonuspor 1966 Yaşar Çetin sahneye çıktı. Yaşar, durumu eşitlerken, tribünlerin yaşadığı şoku da üzerinden atmasını sağladı. Bu dakikadan sonra tribünler, hiç olmadığı kadar Kastamonuspor 1966’ya destek vermeye başladı. 69’uncu dakikada Faruk’un şutunda herkes gol kararı beklerken hakem topun çizgiyi geçmediğini işaret etti. Oyun hakimiyetini iyiden iyiye rakip alana yığan Kastamonuspor 1966’da yapılan Fatih Özçelik, Halil Çelik; Salim Uzun, Uğur Yanıkdemir ve Ceyhun Elmas, Batuhan Er değişiklikleri takıma kan getirdi. Aranılan gol 87’nci dakikada Uğur Yanıkdemir, Müslüm paslaşmasında geldi. Müslüm güzel bir vuruşla maçın skorunu tayin etti. (2-1)

 

Niğde Belediyespor şampiyonluk şansını play-oflara bırakırken Kastamonuspor ise büyük avantaj elde ederek ligin bitimine 4 hafta kala en yakın takipçisi temsilcimiz Niğde Belediyespor’a 8 puan fark attı.

Temsilcimiz Niğde Belediyespor gelecek hafta evinde Çorum Belediyespor’u ağırlayacak.

 

Niğde Belediyespor Kulüp Başkanı Yakup Yerlikaya;’Biz de Kastamonuspor ile aynı derecede bir takımız. İyi bir performans yakaladık ama sezon içerisinde ufak tefek hatalardan dolayı şampiyonluk yarışının gerisine düştük. Play-Off yarışımız devam ediyor. Hiçbir şey bitmiş değil. Yani Play-Off’u da garantilemiş değiliz. Ama biz Play- Off’larda bir üst lige çıkıp Kastamonuspor’la gelecek sezon aynı grupta yer alma düşüncesindeyiz. İnşallah iyi bir sezon geçirip sezon sonunda şampiyon olacağız. Öncelikle Kastamonuspor yönetimine teknik heyetine ve Kastamonu halkına teşekkür ediyoruz Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin’ dedi.


Editör: TE Bilişim