Okullar arası 2018 – 2019 yılı Kros İl 1. ligi seçmeleri 21 Kasım 2018 tarihinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Kros parkurunda yapıldı.

Yarışmalar hakkında bilgi veren Atletizm il temsilcisi Öğretim Üyesi Dr. Sedef Habipoğlu okul sporlarının her yıl düzenlediği okullar arası kros il 1.liği 17 Okulun katılımı ile yıldız kız , erkek ile Genç , Kız-Erkek ( A ) ve Genç (B) Kız-Erkek olmak üzere 6 kategoride  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu kros parkurunda gerçekleşti.

Yıldız kızlar 2000 metre , Yıldız Erkekler 3000 metre , Genç Kızlar 3000 metre ve Genç Erkeklerde 5000 metrelerde kıyasıya yarıştılar. Atletizm il temsilcisi Öğretim Üyesi Dr. Sedef Habipoğlu ‘’Niğde ilimiz atletizm sporu için iklim şartları ve coğrafi yapısı için çok elverişli bir il olduğu ifade ederken Niğde’de daha önceki yıllarda atletizmin belirli dallarında Türkiye şampiyonlukları çıkarmış ve Milli Takım adına yarışan sporcular yetiştirmiştir. En son 10 Kasım 2018 tahinde Ankara da yapılan 10 Kasım Atatürk’ü Anma kros müsabakasında  Genç kızlarımız 18 ilin katıldığı müsabakalarda takım halinde Türkiye 2. Si olmuşlardır. Son olarak Atletizm il temsilcisi Habipoğlu yaptığı açıklamada 22 Aralık 2018 tarih de gruplarda yapılacak okullar arası kros grup müsabakaları  ve hem ferdi hem de  okul takımlarımızın güzel sonuçlarla döneceklerine inandığını ifade ederek tüm okullarımıza başarılar diledi.’’
Gençlik ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN ve Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven gruplarda ilimizi temsil edecek okullarımıza ve sporcularımıza başarılar dilediler.
 
Editör: TE Bilişim