Niğde’de doğuştan tek kolu olmayan 14 yaşındaki Büşra Emire ve doğuştan iki kolu olmayan 20 yaşındaki Muhammed Asbala’nın azimleri görenleri şaşırtıyor. Büşra ve Muhammed’in hedeflerinin Para-Taekwondo da Olimpiyat şampiyonu olmak olduğunu ifade ettiler.

Niğde’nin Bor ilçesinde yaşayan Hurşit ve Tülay Emire çiftinin 2 çocuğundan en büyüğü olan Büşra sol kolu olmadan dünyaya geldi. Şuanda Bor Cumhuriyet Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi olan Büşra sporda olduğu gibi derslerinde de başarısıyla dikkat çekiyor. Birlikte spor yaptığı arkadaşlarıyla uyum içerisinde ilerleyen Büşra’nın Taekwondo antrenörü Doğan Erdoğdu, hızlı gelişen sporcunun 16 yaşına geldiğinde Olimpiyatlara katılacağını ve şampiyonluk hedeflediklerini  olduğunu söyledi.

Büşra Emire, " Olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum"

Spora ilk başladığında çok zorlandığını dile getiren Büşra Emire, “ İlk başlarda çok zorlanıyordum. Antrenmanları yaptıkça, çalıştıkça şimdi daha iyiyim. Hedefim çok büyük. Antrenmanlara devam ediyorum ve Olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Doğuştan sol kolu olmayan milli sporcu olan Büşra Emire ; “ Doğuştan bir kolum yok. Milli sporcuyum. Taekwandoya üç yıl önce Doğan Erdoğdu hocamın destekleriyle başladım. İlk başta bu spora yapamam diye gelmek istememiştim. Hocam Taekwandoya anlattıkça hoşuma gitti ve başladım. Hocam bizleri kendi imkânları doğrultusunda bizlere destek çıkıyor. Hocam bana her konuda destek oluyor. İlk başlarda zorlandım ama alıştıkça hoşuma gittik ve yapmaya başladım. Bir kolum olmamasına rağmen zorlanmadan şuanda Taekwandomu yapıyorum. Antrenmanlarda bir kolum olmamasına rağmen zorlanmıyorum. Hocamızın verdiği taktikleri yapmak için elimden geldiği kadar çabalıyorum. Bir kolumun olmaması beni sıkıntıya sokmuyor ve bir kolumun olmamasına alıştım artık.  Hedefim Taekwadoda Olimpiyat şampiyonu olmak” dedi.

Para-Taekwondo da başarılı olduğu kadar okulda da başarılı olduğunu belirten Büşra Emire; “ Aynı zamanda sporumun yanı sıra ortaokul son sınıf öğrencisiyim. Sporda başarılı olduğum kadar okulumda da başarılıyım. Okulda da sporda da başarılı olmak için çalışacağım. Aslında spor yapmak okuluma da katkı sağlıyor. Spor zihin çalıştırdığı için okulda da sporda olduğum kadar başarılıyım” diye konuştu.

Hedefinin 2024 yılında düzenlenecek olan Olimpiyat şampiyonasında şampiyon olup Türk bayrağımızı göklere çektirmek olduğunu söyleyen Büşra Emire; “ 2024 yılında düzenlenecek olan Olimpiyat şampiyonasında Para Taekwondo alanında Olimpiyatlara katılıp Olimpiyat şampiyonu olacağım. Bunun içinde devamlı antrenman yapıyorum. Buradan tüm engelli arkadaşlarıma engelliyim deyip hayata küsmeyin eve kapanmayın. Engelliyim deyip eve kapanmak yerine spor yapsınlar.   Bende Kolumun olmamasından dolayı önceleri içime kapanıktım ama spora başladıktan sonra kendime bir özgüven geldi. Benim bir kolum yok ama bende diğer insanlar gibi olduğumu kanıtlıyorum ve de kanıtlamaya olimpiyat şampiyonu olup devam edeceğim. Ben buradan bizlere destek veren 
Editör: TE Bilişim