Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar Kasabası’nda yaşayan Mehmet Yavri bisikleti ile Türkiye turu yapıyor.


Haber : Gökhan ÖZBEK


Türkiye genelinde sadece bir kaç kişinin yaptığı ve bisikletle uzun km yapan insanlardan biri olan Mehmet Yavri dün Kemerhisar’da tarihi su kemerlerinden hareket etti. Uzun yolculuğuna başlamadan önce konu ile ilgili bilgi veren Yavri, Niğde’den çıkıp sırası ile Adana, Malatya, Erzurum, Hopa, Giresun, Ordu ve son olarak yolculuğunu Artvin’de tamamlayacağını belirterek totalde
2500 km yol gideceğini söyledi. Bisikletle yapacağı bu uzun yolculuğun süresini 1 ay olarak tahmin eden Yavri yolculuk esnasından herhangi bir tehlike olmadığını daha önce bu tür turları yaptığını ve Türk insanının sevecen ve sıcak olduğunu söyledi. Mehmet Yavri yapacağı uzun yolculuğun tek zorluğunun Karadeniz bölgesinde yükseltinin fazla olması nedeniyle güç gerektiğini ancak aceleci davranmadan bu zorluğu da aşacağını dile getirdi.

 

Vakti ve zamanı olan herkese bu sporu tavsiye eden Yavri, yapacak olan insanlarında tam teşekküllü olarak yola çıkmaları gerektiğini belirtti. Yanına aldığı malzemeleri sayan Yavri, “Ben yanıma her türlü koşula dayanıklı bir bisiklet, kask, şişme tulum ve bisikletin herhangi bir bozulma tehlikesine karşı gerekli ekipmanları yanıma aldım. Yolculuğum esnasında oluşabilecek herhangi bir sorunu kolaylıkla çözebileceğim. Sizler de bana verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum” dedi. Niğde Kemerhisar’dan başlayan Mehmet Yavri’nin uzun yolculuğu yaklaşık 1 ay sonra Artvin’de son bulacak.






Editör: TE Bilişim