Niğde Dernekler Federasyonuna üye köy dernekleri köy içi futbol turnuvaları yoğun ilgi görüyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Kayırlı ve  Hacıabdullah Köyleri turnuvalarına katıldı. Niğde Dernekler Federasyon Başkanı A. Tuğrul Urhan, Kayırlı Dernek Başkanı Himmet Tuzane, Federasyon Kurucu Başkanı  Mustafa Tokaç, Hacı Abdullah Dernek Başkanı  Murat Temur, Doğan Avcı ile Kayırlı Muhtarı  Ramazan Üstün  ve diğer Niğde Dernekleri  Başkanlarının da katıldığı müsabakalar oldukça çekişmeli geçti. Kayırlı  Derneği düzenlediği "ŞEHİT NİSANİ CERAN FUTBOL TURNUVASI" final maçı Kardeşlerspor ve Yağızlarspor arasında Zara Ekinli Spor tesislerinde oynandı. Turnuva hakemlerimizden Kemal TURGUT'un yönettiği çekişmeli geçen mücadele sonunda rakibini 4-0 yenmeyi başaran Kardeşlerspor turnuvanın şampiyonu oldu. Şampiyon takım Kardeşlerspor kupasını CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi GÜRER'in elinden aldı. Turnuva ikincisi Yağızlarspora ise kupasını NİĞDEF onursal başkanı Mustafa TOKAÇ takdim etti.

Turnuva centilmen takım ödülüne layık görülen Abdurrahmanuşağıspor adına dernek başkanı Himmet TUZANE tarafından köy muhtarı Ramazan ÜSTÜN'e verildi.

Turnuvada gol kralı olan Yakup AZGIN'a ödül olarak krampon , turnuva en iyi kalecisi Yasin YİĞİT'e ise kaleci eldiveni verildi. Spor komitesi başkanımız Cihan ÜNLÜ'ye , hakem Kemal TURGUT'a ve turnuvaya katılan tüm takımlara dernek tarafından teşekkür plaketi ve madalya verildi.

Şampiyonluk Kupasını veren Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ,  Şehitlere Allahtan rahmet diledi. Gazilere  selamlarını,  minnettarlığını, yaralılara ise sağlık dileklerini iletti ve şöyle konuştu: “İstanbul’a ilk göç eden illerden biri de Niğdelilerdir. İstanbul’un her ilçesinde varız. Biz hurdacısından sanayicisine her kesimde de iş yapıyoruz. Ülkemizi seven vatanımızın gelişmesini düşünen insanlarız. Spor da kardeşliktir. Bu tür etkinliklerde acılarımızı unutmadan bir arada dayanışma içinde bulunduk bulunuyoruz. Tribünlerde kadınlarımız da var. Onların burada olması da ayrıca anlamlı. Oğlunu, kardeşini, eşlerini izlemeye gelmişler güzel bir tablo. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dernek başkanından, futbolcusu, hakemi ,taraftarı ,malzemecisi ,çalıştıranı ile güzel bir  organizasyon var. Emek verenlerin emeklerine sağlık.  Niğde adına gurbette bu güzel birlikteliği yaratanları kutluyorum.”
 

 
Editör: TE Bilişim