Türkiye İşitme Engelliler Süper Lig karşılaşmaları Bor İlçesinde devam etti. Bugünkü karşılaşmaya Genç FB ve Genç CHP'liler destek verdi. 


Türkiye İşitme Engelliler Süper Ligi'nde mücadele eden Niğde İşitme Engelliler Futbol Takımı Manavgat Belediyesi İşitme Engelliler Futbol Takımı, ile Bor 100 Yıl Stadyumunda karşılaştı.

İlk kez düzenlenen Süper Lig'de Türkiye’nin en iyi 12 takımının mücadele ediyor.

Bor İlçesinde oynanan karşılaşmada Niğde İşitme Engelliler takımı puan kaybetti. Manavgat Belediye İşitme Engelliler takımının galibiyet golünü Cuma Ekener kaydetti.

Manavgat Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, Niğde deplasmanında alınan 3 puandan dolayı oyuncularını ve teknik heyeti kutlayarak, başarılarının devamının geleceğini söyledi.

NİĞDE İŞİTME ENGELLİLERE GENÇ FB VE CHP’Lİ GENÇLER DESTEK VERDİ

Niğde İşitme Engellilere Genç Fenerbahçeliler ve CHP Niğde Gençlik kolları karşılaşmayı Bor’da izledi. Açtıkları pankartlarla destek verdi.

Niğde Genç Fenerbahçeliler platformu başkanı Ömer Kıymazer yaptığı açıklamada;

Güncel bir veri olmamakla birlikte 2012 yılındaki Türkiye Özürlüler Araştırmasına göre nüfusun % 12,5’a yakın bir bölümü engellilerden oluşmaktadır. Bu aileleriyle birlikte % 25 gibi bir orana çıkmakta yani ülke nüfusunun 3’te 1’ini kapsamaktadır. Bu aslında sokakta gezen her 10 insandan 1’inin engelli olduğunu bizlere anlatmaktadır. Oysa durum bu haldeyken, bu insanları görmezden gelerek onların yaşamlarını resmen kabullenmemiş oluyoruz.
Biz Niğde Genç Fenerbahçeliler; geçtiğimiz hafta başlatılan kampanyaya destek olmak ve bu kardeşlerimizin varlığını herkese hissettirmek adına Niğde İşitme Engelliler Futbol Takımını desteklemeye karar verdik. O nedenle de bugün burada onların yanındayız.”dedi.

ONLARIN DİLİ DE KULAĞIDA BİZLER OLACAĞIZ

Genç FB”li Kıymazer ; Niğde İşitme Engelliler Futbol Takımı ilimizi İşitme Engelliler Süper Ligin de temsil etme hakkı kazanmış, tüm olumsuzluklara karşıda başarılı bir şekilde yüreklerini ortaya koyarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Maddiyat önemli olmasına rağmen onların bizden bekledikleri öncelik tamamen maneviyattır. Durum böyle iken tüm sivil toplum örgütleri, yetkili makamlar ve hayırsever insanlarımızın bu sessizliği bozmalarını, ilimizi temsil etmek için yüreklerini ortaya koymuş bu kardeşlerimize kol kanat germelerini temenni ediyoruz.

Gelinen bu noktadan sonra şunu açıkça belirtmek istiyoruz ki Niğde Genç Fenerbahçeliler Niğde İşitme Engelliler Futbol takımının yanında olup elinden gelen desteği her zaman verecektir. Ayrıca biz artık kardeşlerimize engelli demiyoruz. Çünkü onların dili de, kulağı da bizler olacağız”dedi.









Editör: TE Bilişim