Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından İl sağlık Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleştirilen Eksersiz Projesi programına İl sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, Niğde Gençlik ve Spor Müdürü İlker Ötgünlü , Şube müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Kamuda masa başında çalışan arkadaşlarımızın bel, boyun ya da kol rahatsızlıklarını ortadan kaldırmak için başlatılan Projeyle kamu çalışanlarının verimliliğinin artacağını hem de hareketsizliğe bağlı rahatsızlıkların ortadan kaldırılacağını ifade eden Niğde Gençlik ve Spor Şube Müdürü İlker Ötgünlü "Buradaki amaç Uzun süre masa başında çalışan personelin hareketliliğini sağlamak istiyoruz. Masa başında oturarak, ayağa kalkarak, çıkıp koşmak değil. Oldukları yerde su şişesi, yanındaki kalemi kullanarak yapacakları basit ama insan organizması üzerine etkili hareketleri yaptırmak istiyoruz. Eklem rahatsızlıklarını önlemek, kişinin hareketliliğini sağlamak, bunun yanında kan dolaşımını hızlandırmak istiyoruz" dedi.

Niğde İl sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu ’Niğde'de Gençlik ve Spor Müdürlüğü, kamu kurumlarında masa başında çalışan personelin verimliliğini arttırmak ve kişinin sürekli oturmaktan kaynaklanan rahatsızlıklarını ortadan kaldırmak için egzersiz Projesinin ilk startının Sağlık Müdürlüğünden verildiğini, proje sayesinde kamuda çalışan arkadaşlarımızın sağlık ve benzeri sorunlarının bir nebzede olsun azalacağını ifade ederken emeği geçenlere teşekkür etti


 

Editör: TE Bilişim