Niğde Merkeze Bağlı İçmeli Beldesinde, Vatandaşların Ekip Biçtikleri Arazilerin Yüzde 85'inin Hazineye Ait Olduğu Ortaya Çıktı
 
Niğde merkeze bağlı İçmeli beldesinde, vatandaşların ekip biçtikleri arazilerin yüzde 85'inin hazineye ait olduğu ortaya çıktı. İçmeli Belediye Başkanı Harun Torun, beldelerinin en önemli sorununun, hazine arazisi olduğu anlaşılan tarlalar olduğunu belirtti. Tarımla uğraşan vatandaşların ekip biçtiği arazilerin yüzde 85'inin hazine arazisi olması nedeniyle insanların emanet tarlada çiftçilik yaptıklarını belirten Torun, 'Tapu Kadastro Müdürlüğü, 1997 yılında geldiği İçmeli'de vatandaşları uyarmış. Arazilerin yüzde 85'inin hazineye ait olduğunu belirtmişler. 10 yıl süre vermişler. Bu süre içinde (itiraz edin arsalarınızı alın) demişler. Ancak vatandaşlar konunun üzerine gitmemiş' dedi.


Beldede 1993 yılından bu yana gölet yapılması için talep olmasına rağmen, bu konuda bir adım dahi yol alınamadığını vurgulayan Torun, beldeye suyun, Kayseri'deki Soğanlı barajından geldiğini, bu suyu da kullanamadıklarını belirtti.
 

Öte yandan, 7 yıllık faizsiz hayvancılık kredisine beldeden ilgi olmadığını belirten Torun, 'Halkımız istemedi. İnsanları bu konuda bilgilendirdik ama müracaat eden olmadı' diye konuştu.

İçmeli beldesinin en önemli sorunlarından birinin de, lise olmamasından kaynaklandığını vurgulayan Torun, öğrencilerin Çayırlı'daki liseye gittiğini, ancak Çayırlı-İçmeli arasındaki yolun bozuk olması nedeniyle 60 hanenin bu yıl Niğde'ye göç ettiğini bildirdi.
Editör: TE Bilişim