Türkiye Atletizm Federasyonu IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘IAAF Çocuk Atletizmi Semineri’ Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde gerçekleştirildi. Seminere 149 kursiyer katıldı. Kursiyerler, kendilerine verilen projelerin sunumlarını yaparak, IAAF Çocuk Atletizmi sertifikası almaya hak kazandı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi BESYO Konferans Salonunda 7-8 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleşen seminerde, kursiyerlere teori ve uygulama dersleri verildi.

Seminerin açılışını IAAF Çocuk Atletizmi Koordinatörü Necdet Ayaz yaptı. Ayaz, “Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip olan ülkemizin bu özelliğini avantaja dönüştürmek adına üzerimize düşen görevi yaparak, çocuklarımızı sporların temeli olan atletizmle tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Necdet Ayaz konuşmasında ayrıca, projeye gösterdiği destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a da teşekkür etti.
Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. Serkan İbiş’in de katılım sağladığı seminerin son bölümünde 149 kursiyer, Çocuk Oyunları Koordinatörlüğü tarafından önceden kendilerine kura ile verilen konuların sunumlarını gerçekleştirdi. Kursiyerlere sunumlarının ardından düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
 
Editör: TE Bilişim