Düzenlenen 12. Wushu Gençler Büyükler Bay- Bayan Sanda ve Taolu Dünya Şampiyonası’nda Bor Özkan Spor Kulübü sporcusu Hatice Kalencik Büyük bayanlar 75 kg da Dünya 3.sü olarak ülkemize Bronz madalya kazandırdı. Niğde'yide Temsil eden kalencik Niğde'nin isminin duyrulmasınada katkı sağladı.

Wushu İl Temsilcisi Ali Özkan turnuva ile ilgili bilgiler verdi.


Aslen Osmaniye’nin Düziçi ilçesinden olan Hatice Kalencik Wushu sporuna 2011 yılı Mayıs ayında Bor ilçemizde faaliyet gösteren Bor Özkan Spor Kulübünde başladı. İlk derecesini Çorum’da düzenlenen Budokaı do Türkiye Şampiyonasında Kazandı.2013 yılında Antalya Alanya’da düzenlenen Wushu Türkiye Şampiyonasında büyük bayanlar 75 kg da Türkiye Şampiyonu olan sporcumuz Haziran ayında Wushu Milli takımına çağrıldı ve Dünya şampiyonası için Sakarya’da Wushu milli takım kampına alındı.4 ay süren çalışma ve kamp süresinin ardından Malezya’da düzenlenen Dünya şampiyonasına katıldı.80 ülkenin katıldığı turnuvadan Milli sporcumuz kilosunda Dünya 3.sü olarak ülkemize bronz madalya kazandırdı. Ayrıca aynı turnuvada yarışan sporcularımızdan Elif Akyüz Taolu da gümüş madalya, İsmail Uzuner, Hilal Şen ve Sümeyye Barbaros sanda da bronz madalya kazandılar.

Wushu İl Temsilcisi sözlerini şöyle tamamladı. Desteklerinden dolayı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’a, Altunhisar Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş’a, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan'a, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı’ya ayrıca Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz’e, Teknik Direktör Akif İnci’ye teknik heyete ve antrenörlere şükranlarımızı sunuyoruz. Sporcumuza başarılarının devamını diliyoruz





Editör: TE Bilişim