İsrail’in Eilat şehrinde yapılan Yıldızlar ve U15 Avrupa Halter Şampiyonasına 37 ülkeden 498 sporcu katıldı. Milli takım 20 erkek, 20 bayan olmak üzere toplam 40 sporcu ile yarışmaya iştirak etti.

Niğdeli Sporcular Aysel Özkan koparmada 85 kg kategorisinde 1.liği silkme de 98 kg ile 3.lüğü Toplam da ise Avrupa 2.liği elde etti. Sporcu Cansel Özkan ise koparma 82 kg kategorisinde 3. silkme 99 kg ile 2. toplamda Avrupa 3.lüğü elde etti.

Şampiyonanın ardından ilk duygularını paylaşan sporcular, Aysel Özkan ve Cansel Özkan ‘Ülkemizi ve bayrağımızı burada yukarıya taşıdığımız için çok mutluyuz. İki kardeş olarak daha da fazla çalışarak inşallah bir dahaki sefere Avrupa şampiyonu olmak için mücadele edeceğiz dediler.

Sporcuları şampiyonaya hazırlayan Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü Nihat Arslan ise şunları kaydetti ‘iki kardeş sporcularımızın bu başarısı beni çok sevindirdi verdiğimiz emekler boşa çıkmadığı için çok mutluyum gerçekten iki kardeşin hırs, azim ve mücadelesi takdire şayen her geçen gün daha fazla çalışarak başarıdan başarıya koştular inşallah bir sonraki başarıları da Avrupa şampiyonluğu olur ifadelerini kullandı.

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü ise bu büyük başarının ardından antrenör Nihat Arslan’ı telefonla arayarak sporcularımızı ve antrenörü ayrı ayrı tebrik etti.

Editör: TE Bilişim