Yüzme Antrenörlüğü ve Masa Tenisi Hakemliği  kursları açılıyor. Bu haftanın spor programı ise şöyle;
Yüzme Federasyonu  2011 yılı faaliyet programında yer alan Yüzme I. Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme Kursu 04–15 Mayıs 2011 tarihleri arasında Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Havuzunda yapılacaktır.
Aşağıda belirtilen bölgelerden gelerek kursa başvuracak adaylar mayo, havlu, terlik, bone vb. malzemeleri ile 04 Mayıs 2011 günü saat 08.30 da Kapalı Yüzme Havuzunda hazır bulunacaklardır. Kursa kabul edilecek adayların seçimi saat 08.30 da başlayacak ve 4 tekniğin 100 m karışık yüzerek gösterilmesi kuralına göre yapılacaktır. Seçme sırasında adaylara her yüzme tekniğinden, çıkış ve dönüşlerden 0 ile 5 puan arasında puan verilecektir. Bu puanlamada bir adayın alabileceği en yüksek puan 30, en düşük puan 0’ dır. Seçme sonucunda adaylar en yüksek puan alandan en düşük puan alana doğru sıralanacak ve puanı 18 ve üzerinde olan en fazla 40 aday kursa kabul edilecektir. 18 puanın altında alan adaylar kursa kabul edilmeyecektir. Adayların puanları arasında eşitlik olması durumunda adayın yüzme milli takımlarında sporcu olması, eğitim düzeyi, ... gibi nitelikleri seçim kriteri olarak dikkate alınacaktır. Kursa kabul edilecek adayların listesi aynı gün saat 11.00’ de ilan edilecek ve derslere saat 13.30’ da başlanacaktır. Kurs sırasında havuz içi uygulamalar yapılacağından (sabah-akşam 4 saat), adayların bu uygulamayı kaldıracak düzeyde antrenmanlı olmaları gerekmektedir. Seçilme hakkını elde eden aday sayısının 10’ un altında olması durumunda kurs iptal edilecektir.
04–15 MAYIS 2011 TARİHLERİ ARASINDA ADANA İLİNDE YAPILACAK OLAN YÜZME I.KADEME YARDIMCI ANTRENÖR YETİŞTİRME KURSUNA KATILACAKLARDA ARANILAN ŞARTLAR
a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak, (Bütün kademeler için geçerli olup, Milli sporcularda tahsil şartı aranmaz.)
b) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı ile malül, engelli spor branşlarında ise yalnızca görme ve zihinsel engelli olmamak,
c) Taksirli suçlar hariç olmak üzere ağır hapis veya 6 aydan  fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla; zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, hileli İflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırmak, devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı tecil edilmiş olsa dahi  ceza almamış olmak,
d) En az 18 yaşını doldurmuş olmak kaydıyla, spor dallarının özelliğine göre ilgili Federasyonca belirlenen yaş sınırlamasına uygun olmak,
e) 07/ 01 /1993 tarihli ve 21458 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğine göre son üç yıl içinde bir defada 6 aydan fazla ve/veya toplam 1 yıldan fazla ceza almamış olmak.
Kursa katılacaklarda aranan şartlar ve istenen belgeler ekte düzenlenmiştir. Kursa kabul edilenler ilgili belgeleri (katılım ücreti hariç) aynı gün ilk toplantıda (saat 11.00) kurs yöneticisine yarım kapaklı dosya içerisinde teslim edeceklerdir
YARDIMCI ANTRENÖR YETİŞTİRME KURSLARINA KATILACAKLARDAN İSTENEN BELGELER
4 adet vesikalık Fotoğraf (orijinal fotoğraf)
Diploma veya mezuniyet belgesinin tasdikli sureti - ( Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ilgili birimler -Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri, çalıştığı resmi kurumlar veya noterce tasdik edilecektir ).
Savcılık iyi hal kâğıdı (aslı)
Sağlık raporu (hükümet tabipliğinden veya sağlık ocaklarından) - (aslı)
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden cezaları olmadığına dair yazı (aslı)
Nüfus cüzdanı Fotokopisi
İkametgâh Belgesi
Kursa katılamaya adaylar Halk Bankası Ankara / Yenişehir Şubesi (IBAN TR 850001 2009 2120 000 6000071) hesabına 125,00.-YTL. Yatıracaklardır.
Türkiye Yüzme Federasyonu hesabına yatırılan ücret makbuzu.
ÖNEMLİ NOT:
Kurs ücretleri kursa katılma hakkını kazanan kursiyerler tarafından ilgili hesaplara yatırılacaktır.
Dekonta “ Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı YÜZME kursu ücreti “ olarak,
Türkiye Yüzme Federasyonu’ nun Garanti Bankası Anafartalar Şubesi IBAN TR 44 0006 2000 7110 000 6298464 no’ lu hesaba 200 YTL yatırarak dekonta “Adana Yüzme Antrenör Kursu “ olarak yazdırılacaktır.
BU HAFTANIN NİĞDE SPOR PROGRAMI
 
 
 
TARİH :        SAAT :           TAKIMLAR :                                               YERİ:
U–16 Futbol Ligi
30.04.2011        11.00                Gençlik Spor-Niğde Belediye Sp            Bucakçayır
Cumartesi                                                                                        
                                               U–13 Futbol Ligi
01.05.2011      11.00               Gençlik Spor-Niğde Belediye Spor      Bucakçayır
 Pazar 12.30               Azatlı Spor-Veteranlar Spor                Bucakçayır                                         
                                               Barolar Arası Futbol Turnuvası
28 Nisan–01 Mayıs 2011        Fikstür daha sonra bildirilecektir.          5 Şubat Stadı
 
 
 
 
 
MASA TENİSİ ADAY HAKEM KURSLARI AÇILIYOR...
Masa Tenisi Aday Hakem kursları 28 Nisan - 01 Mayıs 2011 tarihleri arasında Kayseri ve Mersin illerinde,19–22 Mayıs 2011 tarihlerinde ise Ardahan ilinde açılacaktır.
Başvurular Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine yapabilirsiniz.
Açılacak olan kurslara katılacak adaylardan aranılan şartlara ulaşmak için tıklayınız...
 
HAKEM KURSUNA KATILMA ŞARTLARI:
1.T.C. Vatandaşı olmak.
2.En az lise mezunu olmak. (Milli Sporcularda bu şart aranmaz)
3.18 Yaşından küçük, 35 yaşından büyük olmamak.(Gün,Ay ve Yıl olarak doldurmamış olmak)
4.Hakemlik yapmaya mani bir vücut arızası bulunmamak.
5.Ceza kurulları tarafından 1 defada 6 ay veya daha fazla müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezası olmamış olmak.
6.Ağır hapis veya 1 yıldan fazla hapis ya da yüz kızartıcı bir filden dolayı hapis cezasından yükümlü bulunmamak.
Federasyonumuz Garanti Bankası Ankara Anafartalar Caddesi Şubesindeki  711- 6299511 Nolu hesabına 100,00-TL yatırarak, Adı, Soyadı, İli ve Aday Kursu ibaresi yer alacak Banka Dekontu’nu kurs tarihinden önce Federasyonumuza göndermeleri  veya  il temsilcisine ibraz etmeleri gerekmektedir.
 
Açılacak olan aday hakem kursları: 
1- Masa Tenisi Aday Hakemlik kursuna katılmak isteyen masa tenisi severler, 28 Nisan - 01 Mayıs 2011 tarihleri arasında Kayseri ve Mersin illerinde 19–22 Mayıs 2011 tarihlerinde ise Ardahan ilinde açılacaktır.
Başvuruları ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine yapabilirsiniz...
GSİM iletişim bilgileri için tıklayınız...


Editör: TE Bilişim