Erzurum’da yapılan Türkiye Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nda öğrencimiz Emrah Kuş Grekoromen stilde Türkiye Şampiyonu olurken serbest ve grekoromen stil takımlarımız takım halinde 3’üncülük elde ettiler.

Türkiye Üniversiteler Güreş Şampiyonası 7-11 Mayıs 2012 tarihleri arasında Erzurum Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. A ve B klasmanları olmak üzere iki grupta yapılan müsabakalara 40 üniversiteden 416 sporcu katıldı.

Geçtiğimiz yıl yapılan şampiyonada ilk 10'a giren takımların oluşturduğu A klasmanda mücadele eden güreş takımlarımız şampiyonadan bireysel ve takım halinde başarılar kazanarak döndüler.

Grekoromen stilde 74 kiloda öğrencimiz Emrah Kuş Türkiye şampiyonu olurken aynı stilde mücadele eden diğer sporcularımız Murat Batmaz, Turgut Kurt, Hasan Yiğit, Emre Kahramaner, Ali Nail Arslan ve İsmail Erdoğan; bir 2’ncilik, dört 3’üncülük ve bir 5’incilik kazanarak 57 puanla takım halinde 3. oldular.

Milli takımda olması nedeniyle şampiyonaya katılamayan 60 kilo sporcumuz Mahmut Bayoğlu’ndan yoksun olarak mücadele eden serbest stil takımımızda sporcular Servet Coşkun, Burhan Altıntaş, Fatih Al, Abdullah Omac, Muhammet Demir ve İsmail Can; bir 2’ncilik,  üç 3’üncülük ve iki 5’incilik kazanarak 10 takım arasında 44 puan topladılar ve 3. oldular.   

Takım sorumluları Yrd. Doç. Dr. Berkan Alpay, Öğretim Görevlileri Kamil Cesur ve Ömer Gürsoy müsabakalardan derecelerle dönmelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Önümüzdeki şampiyonalarda daha büyük başarılar kazanmak için tüm gayretimizle çalışacağız” dediler.  







Editör: TE Bilişim