Niğde 75. Yıl ve 5 Şubat Spor Salonunda hafta sonu gerçekleştirilen müsabakalara toplam 250 sporcudan oluşan Niğde, Ankara,  Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Hatay, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Eskişehir’ den gelen sporcular yarıştı.


Müsabakalara Türkiye Güreş Federasyonu Başkan vekili Oktay Aktaş, Niğde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Harun Turhan, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Niğde75. Yıl spor salonunda düzenlenen seremonide konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkan vekili Oktay Aktaş, Yıldızlar kategorisinde 2 yıldır istenilen sonucu alamadıklarını söyledi.


Aktaş, konuşmasında şunları söyledi; ‘Yıldızlar Federasyonumuz için önemli bir spor grubudur. Uluslararası kategorisinde maalesef istediğimiz sonuçlara ulaşamadık. Geçmişte alt yapıya gerektiği kadar önem gösterilmediği için biz 2 senedir yıldızlarda istediğimiz sonucu alamadık. Bugün gördüğümüz burada müsabakalarda da bu senenin yıldızlarında Allah’ın izniyle takım halinde şampiyon olacağız. Bunun için biz elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bu ilk aşama, ikinci aşamada Türkiye Şampiyonası ve ondan sonra Milli takıma hazırlık kampları ve arkasından Avrupa ve Dünya şampiyonaları. Ben bu aşamada bütün sporcu ve antrenör arkadaşlarımıza başarılar diliyorum’ dedi.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Harun Turhan ise sporculara yaptığı konuşmasında Niğde’de böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.
Güreş İl Temsilcisi Yılmaz Kurt ise bölge müsabakalarının Niğde’de yapılmasından büyük onur duyduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim