CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda futbol profesyonel liglerinde neredeyse tamamı yabancı futbolcularla dolan takımların durumunu gündeme getirdi. 

“Yerliyiz ve milliyiz diyen iktidarın profesyonel liglerde de bu yönde bir politikası olacak mı” diye soran Gürer’e  Gençlik ve Spor Bakanı Kasapolu, yanıt verdi. Bakan Kasapoğlu,  “Yabancı futbolcu ithali yerine kendi futbolcularımızı yetiştirme niyetimiz var” dedi. 

N’OLCAK BU YABANCI OYUNCULARLA DOLU TAKIMLARIN HALİ?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yabancı sporcularla dolu olan profesyonel liglerdeki kulüplerin durumuyla ilgili soru yöneltti. Gürer, “Yerli ve milliyiz diyen iktidarınızın profesyonel ligde de bu yönde bir politikası olacak mı? Neredeyse tamamı yabancı oyuncu olan takımlarımız mi devam edecek?” şeklinde soru yöneltti.

BAKAN KASAPOĞLU: “ALTYAPI ÖNEMLİ”
Bakan Kasapoğlu, CHP Milletvekili Gürer’in sorusuna Meclis kürsüsünden yanıt verdi. Altyapının önemine değinen Bakan Kasapoğlu, spor altyapısını teşvik ettiklerini ve altyapı yatırımlarını önemsediklerini belirtti. 

NİYETİMİZ VAR
Bakan Kasapoğlu, “Yabancı futbolcu ithali yerine kendimiz futbolcuları yetiştirip onları dünyaya, dünyanın değişik yerlerine sportif anlamda çalışma amacıyla gönderme niyetimiz var” diye konuştu. 

ALTINORDU MODELİ ÖRNEK OLABİLİR
Bu konuda güzel modellerin bulunduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Ülkemizde hem bu modelleri yaygınlaştırma hem yeni modelleri teşvik etmek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Altınordu modeli bu anlamda gerçekten önemli bir model” ifadelerini kullandı.
 
 
Editör: TE Bilişim