Niğde Anadolu FK ile Elazığspor kulüpleri arasında gerçekleşen müsabaka da açık türbinde yerini alan gönüllü gençler, Niğde Spor Lisesi ve Niğde Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan 200 kişilik bir Gençlik Tribünü oluşturuldu. Gönüllü Gençler müsabakanın devre arasında 200 kişi ile kitap okuyarak bir farkındalık çalışması yarattılar. Aynı zamanda müsabaka bittikten sonra ellerine çöp poşetlerini alan gönüllü gençler açık tribünü tamamen temizlediler.

Gerçekleşen etkinlikle alakalı olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü “ Kitap okumak, insanların zihnini ve zekasını geliştiren en yararlı alışkanlıktır. İnsan çok okumalıdır ki, doğru bilgi ve ilim sahibi olsun. Kitap okuyan insan olayların akışını hızlıca kavrar ve olayları inceleme yönünden gelişir. Kitap okuyan insanın aynı zamanda ufku açılır ve görüş açısı genişler. Yani kitap okumak insanların düşünme kapasitesini ve kültür seviyesini epeyce yükseltir. Bizler Gönüllü Gençler olarak bugün dinimizin de ilk emri olan “OKU!” emrine dikkat çekmek ve bir farkındalık yaratmak amacıyla tribünlerde yerimizi aldık.” İfadelerini kullanırken sözlerinin devamında Kitap okuma etkinliğinin ardından gerçekleşen çevre temizliği etkinliği içinde “Geleceğimiz olan yavrularımıza güzel bir miras bırakabilmek için çevremizi temiz tutmalıyız” dedi.

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği etkinliğe Gönüllü Gençlerin yanı sıra İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ve Şube Müdürleri katıldı.

Editör: TE Bilişim