Yaz spor kursları açılışı Niğde Protokolünün Niğde Valisi Sayın Âlim Barut, Garnizon komutanı J.Albay İsmet Cansaran, Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas, Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Sosyal hizmetler İl Müdürü Şahin Mercan, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mesut Alkan ve sporcu velilerinin katılımıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
 
 
         Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ın konuşmasıyla start alan yaz spor okulları çalışmaları başladı. Gençlik ve spor il Müdürü Metin Kaplan kursların içeriklerinin uluslar arası platformda Ülkemizi ve Niğde’mizi temsil edecek Ülkemize Olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya getirebilecek düzeyde sporcuların seçilmesi yetiştirilmesi ve alt yapı çalışmalarının yaptırılması ve buna dayanak hazırlanması için yaz spor okullarının kaçınılmaz bir fırsat olduğunu bildirdi. İl spor merkezleri hakkında bilgi veren Metin Kaplan yaz spor kursları için velilere ve gençlere çağrıda bulunarak tecrübeli ve milli takım antrenörlerimiz tarafından bu güne kadar milli takımlara 48 sporcu kazandırdıklarını, derecelerinin ise Olimpiyat, dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında madalyalar kazandırdıklarını belirten Kaplan; sorunsuz ve çağdaş bir gelecek için tüm dünyada olduğu gibi Ülkemiz ve ilimizde spor ve sporcularımız koruma altındadır, sizde sağlıklı bir yaşam için haydi gençler yaz spor kurslarına katılın çağrısında bulunarak kayıtların devam ettiğini söyledi.
 
       Açılışa katılan Niğde Valisi Sayın Alim Barut;  sporun insan hayatındaki vazgeçilmezlerin arasında geldiğini beden terbiyesinin insan sağlığına faydalarının yanı sıra bedende bir rahatlama ve rehabilitasyon sağlamasının yanında sosyal bir rahatlananında yanında geldiğini belirterek boş zamanların spor yapılarak boşa harcanmadığının bilinmesini vurgulayarak sporun hem bedenin ihtiyacı hem de toplumun ihtiyacı olduğunu bu ruhu ve bedeni geliştirerek toplumda sosyal bir olgunun ambiyans’ın gelişmesini sağlayan bir faaliyet olduğunu söyledi. Her yıl düzenlenen bu yaz spor kurslarının bu yılda 22 branşta yapıldığını gençlerin bu spor faaliyetlerini iyi değerlendirmelerini isteyerek kurslara katılan gençlere başarılar dileyen Vali Âlim Barut başarılı sporcuları ödüllendirmesinin ardından bu organizasyonu düzenleyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve emeği geçenlere teşekkür etti. Gençlik Merkezi üyelerinin Türkiye finalinde en iyi jüri ödülü alan Türk halk müziği solistlerinin seslendirdiği güzel türküler ve sportif faaliyet gösterilerinin ardından program sona erdi.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim