Niğde İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ‘‘Eski Bisikletler Eski Kalmasın Yenilensin Bisikleti Olmayan Çocuklara Mutluluk Getirsin’’ sloganı ile başlattıkları proje kapsamında bisikleti olmayan çocuklara mutluluk kaynağı olmaya çalışıyor.

Niğde Gençli ve Spor Müdürlüğü tarafında başlatılan ve halkın tüm yaşıtlarını spora yönlendirmeyi hedefleyen Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri başlattıkları kampanya ile bu işi tabandan başlamayı amaçlıyor.

Amaçlarının tüm yaştaki vatandaşları sporla buluşturmak amacı olduklarını söyleyen Niğde Gençlik ve Spor İl Müdür İlker Ötgünlü, proje ile ilgili verdiği bilgide şu ifadeleri kullandı: ‘‘Biz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak öncelikli amacımız tüm yaştaki vatandaşlarımızı sporla buluşturabilmek. Ama biz bu işe öncelikle tabandan başlamayı amaçladık. Gençlik Merkezindeki arkadaşlarımızın çalışmaları ile gördük ki bazı yerlerde bisikletle buluşamayan kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimize evlerinde atıl durumda ve tamire ihtiyaç duyulan veya kullanılmayan yada fazla olan bisikletleri toplayarak il müdürlüğümüzde bisiklet antrenörümüz ve bisiklet sporcularımız ile birlikte tamir ederek bu arkadaşlarımıza ulaştırmayı hedefliyoruz. Burada bize ulaşan bisikletlerin her türlü tamirlerini kendi imkanlarımızla yaparak onarıyoruz ve kullanılabilir hale getiriyoruz. Bunun sayesinde de çocuklarımız bisiklet sporuna da özendirme de bir adım atmış oluyoruz.’’ dedi.

Kampanyamız başlayalı 2 gün olduğunu söyleyen Müdür Ötgünlü, ‘‘ Niğdeli vatandaşlarımızdan bu kampanyamıza destek olmak isteyenler olursa bisikletleri nerelere getirmeleri konusunda yönlendirmeler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Getiremeyen vatandaşlarımız ile de iletişime geçerek bisikletleri biz gidip alıp geliyor burada tamirhanede bakımını yapıyoruz. Bu kampanyamızın sonunda da inşallah bu teslim ettiğimiz bisikletlerle bir bisiklet gezisi düzenleyerek gezmek istiyoruz.’’ şeklinde  konuştu.

Editör: TE Bilişim